Overslaan en naar de inhoud gaan

Corneille na 9-0 nederlaag bij Ajax: 'Geen Europees voetbal'

Geplaatst opvrijdag 21 januari 2022 - 11:22

Hij hoopte op een gigantische stunt, maar trainer Dogan Corneille uit Venlo had in de KNVB Beker geen kans tegen Ajax met zijn ploeg Excelsior Maassluis. De dubbele cijfers bleven uit, maar met 9-0 moest Corneille duidelijk zijn meerdere erkennen in de Amsterdammers.

"Geen Europees voetbal voor ons", zei Corneille in een eerste reactie na afloop bij ESPN.

Fenomenaal
Corneille, die in de jaren negentig 155 wedstrijden speelde voor VVV, had gehoopt op een stunt in Amsterdam. Die droom was na 26 minuten al vervlogen. Toen stond Ajax al met 3-0 voor. Na een 5-0 ruststand leek Ajax op weg naar de dubbele cijfers, zeker toen het in de 66e minuut al 8-0 stond. Maar daarna wist Excelsior Maassluis nog de schade te beperken waardoor het bij 9-0 bleef. Corneille was onder de indruk van Ajax: "Je ziet van dichtbij wat voor een fenomenaal niveau je tegenover je hebt en dat zijn nog niet eens de basisspelers."

Lees ook: Venlonaar Dogan Corneille droomt van stunt in KNVB Beker

Slechte dag
De Venlonaar hoopte vooraf op een slechte dag van Ajax, maar dat gebeurde niet. "Het niveauverschil is zo groot. We hebben proberen te voetballen, maar in het opbouwen gingen we bij een aantal ballen de mist in." Volgens Corneille heeft het niks te maken met het feit dat Excelsior Maassluis als amateurclub de afgelopen anderhalve maand geen wedstrijden kon spelen. "Als we topfit zijn, scheelt het twee goals, maar we konden doortrainen en waren redelijk op niveau."

Erehaag
Toch zal de 89e minuut Corneille waarschijnlijk het langst bijblijven, toen hij Devin Plank liet invallen. De 20-jarige speler onderging de afgelopen maanden chemokuren en operaties nadat er een kwaadaardige tumor in zijn kuitbeen werd ontdekt. De spelers van Excelsior Maassluis én Ajax maakten een erehaag voor Plank. "Ik kreeg tranen in mijn ogen. Dat was zo verschrikkelijk mooi, dat hij het moment kreeg en dat Ajax daarin meeging. Dat waarderen we enorm."

CV
Al met al was het een historische bekercampagne voor Excelsior Maassluis, de amateurclub kwam nog nooit zover in het bekertoernooi en boekte overwinningen tegen OFC, Westlandia en FC Emmen. "We hebben toch historie geschreven en veel aandacht gekregen. Maar uiteindelijk verlies je met 9-0 en dat staat niet goed op je CV."

Limburgers
Waar Corneille baalde, mocht Perr Schuurs uit Nieuwstadt juichen. Hij is met Ajax doorgedrongen tot de kwartfinales en speelde donderdag de hele wedstrijd. Doelman Eric Verstappen uit Venlo is de andere Limburger die nog actief is in het bekertoernooi. Hij is reservedoelman bij Vitesse en bereikte de kwartfinales na een 2-0 overwinning op DVS'33 Ermelo. Ook Issam El Maach uit Heerlen en Jurrien Gaari uit Kerkrade, beide spelend voor RKC Waalwijk, zijn door naar de laatste acht na een overwinning op ADO Den Haag. Michael Maria uit Kerkrade heeft met NAC Breda de volgende ronde bereikt door een zege op PEC Zwolle. De loting voor de kwartfinales is komende zaterdag.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen