Overslaan en naar de inhoud gaan

Corendon vliegt tot half augustus niet op Turkije

Geplaatst opdinsdag 28 juli 2020 - 12:17

Corendon stelt vanwege het coronavirus alle vluchten vanaf Maastricht Aachen Aiport op Turkije uit tot zeker 12 augustus.

Dat heeft de reisorganisatie dinsdag bekendgemaakt.

Corendon zou op 10 juli weer vluchten gaan uitvoeren op Turkije. Die datum werd opgeschoven en nu volgt opnieuw uitstel. Dat heeft grote financiële gevolgen voor het vliegveld in Beek. In het vakantieseizoen pendelt dagelijks een vliegtuig naar en van de Turkse badplaats Antalya vanaf MAA. Tijdens de piekweken zelfs vaker. "Het scheelt ons duizenden passagiers per week", aldus een woordvoerder van de luchthaven. "De financiële gevolgen zijn immens."

Thuisquarantaine
Het besluit van Corendon is gebaseerd op de 'coronastatus' van Turkije. Het gehele land is door de Nederlandse overheid tot 'code oranje' verklaard. Dat betekent dat het risico op besmetting met het coronavirus hoog is. De overheid raadt alleen nog 'noodzakelijke reizen' naar Turkije aan. Reizigers die uit het land terugkeren wordt dringend geadviseerd om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Corendon bekijkt nu per week of er weer gevlogen kan worden op Turkije.

Ook vluchten op de Bulgaarse vakantiebestemming Burgas zijn stopgezet. Vorige week landde nog de laatste vakantievlucht op het vliegveld, daarna gold ook voor Bulgarije code oranje.

Lees ook: Vlucht uit risicogebied Bulgarije geland in Maastricht

"Tijdens het hoogseizoen verwerkt MAA ongeveer 50 vluchten per week. Deze week, middenin het zomerseizoen, gaat het nog maar om 12 vluchten naar Griekenland, Spanje en Italië", aldus de woordvoerder van het vliegveld. "Uiterst vervelend. Wat passagiersvluchten betreft is het voor ons een verloren seizoen."

Herstel
Tegelijk met het besluit van Corendon, liet kredietbeoordelaar Moody's op dinsdag weten dat de Europese luchtvaart op z'n vroegst in 2023 zal zijn hersteld van de klappen door het coronavirus. Volgens het bureau kunnen de passagiersaantallen op Europese luchthavens pas dan weer terug zijn op het niveau van voor de crisis. Binnenlandse vluchten zullen waarschijnlijk eerder herstellen dan internationale vluchten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen