Overslaan en naar de inhoud gaan

Corendon vliegt tot half augustus niet op Turkije

Geplaatst opdinsdag 28 juli 2020 - 12:17

Corendon stelt vanwege het coronavirus alle vluchten vanaf Maastricht Aachen Aiport op Turkije uit tot zeker 12 augustus.

Dat heeft de reisorganisatie dinsdag bekendgemaakt.

Corendon zou op 10 juli weer vluchten gaan uitvoeren op Turkije. Die datum werd opgeschoven en nu volgt opnieuw uitstel. Dat heeft grote financiële gevolgen voor het vliegveld in Beek. In het vakantieseizoen pendelt dagelijks een vliegtuig naar en van de Turkse badplaats Antalya vanaf MAA. Tijdens de piekweken zelfs vaker. "Het scheelt ons duizenden passagiers per week", aldus een woordvoerder van de luchthaven. "De financiële gevolgen zijn immens."

Thuisquarantaine
Het besluit van Corendon is gebaseerd op de 'coronastatus' van Turkije. Het gehele land is door de Nederlandse overheid tot 'code oranje' verklaard. Dat betekent dat het risico op besmetting met het coronavirus hoog is. De overheid raadt alleen nog 'noodzakelijke reizen' naar Turkije aan. Reizigers die uit het land terugkeren wordt dringend geadviseerd om 14 dagen in thuisquarantaine te gaan. Corendon bekijkt nu per week of er weer gevlogen kan worden op Turkije.

Ook vluchten op de Bulgaarse vakantiebestemming Burgas zijn stopgezet. Vorige week landde nog de laatste vakantievlucht op het vliegveld, daarna gold ook voor Bulgarije code oranje.

Lees ook: Vlucht uit risicogebied Bulgarije geland in Maastricht

"Tijdens het hoogseizoen verwerkt MAA ongeveer 50 vluchten per week. Deze week, middenin het zomerseizoen, gaat het nog maar om 12 vluchten naar Griekenland, Spanje en Italië", aldus de woordvoerder van het vliegveld. "Uiterst vervelend. Wat passagiersvluchten betreft is het voor ons een verloren seizoen."

Herstel
Tegelijk met het besluit van Corendon, liet kredietbeoordelaar Moody's op dinsdag weten dat de Europese luchtvaart op z'n vroegst in 2023 zal zijn hersteld van de klappen door het coronavirus. Volgens het bureau kunnen de passagiersaantallen op Europese luchthavens pas dan weer terug zijn op het niveau van voor de crisis. Binnenlandse vluchten zullen waarschijnlijk eerder herstellen dan internationale vluchten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen