Overslaan en naar de inhoud gaan

Corendon stopt met vakantievluchten tot eind maart

Geplaatst opzaterdag 14 maart 2020 - 16:41

Reisorganisatie Corendon stopt met alle vakantievluchten tot eind maart, ook vanaf Maastricht Aachen Airport.

Dat heeft Corendon zaterdag bekendgemaakt.

Coronacrisis
De beslissing is het gevolg van de vergaande maatregelen die nu wereldwijd worden genomen om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen. "Door deze onvermijdbare en buitengewone omstandigheden vindt Corendon het niet langer verantwoord om vakanties door te laten gaan", aldus de organisatie. Vakantiegangers die nu nog op vakantie zijn, vliegen vooralsnog op hun reguliere terugvluchtdatum terug naar Nederland. Klanten van Corendon worden per e-mail over dit besluit geïnformeerd.

Grenzen dicht
"Verschillende landen hebben in de afgelopen dagen besloten om hun grenzen geheel of gedeeltelijk te sluiten. Dit betekent dat wij onze vakanties naar die bestemmingen niet meer kunnen uitvoeren", aldus Corendon-topman Steven van der Heijden. Hij zegt te verwachten dat de komende dagen nog meer landen beperkingen opleggen aan reizigers. "Daarnaast vrezen wij dat we onze klanten op de vakantiebestemming op dit moment niet de vakantie kunnen bieden die ze mogen verwachten, als gevolg van de beperkingen die overheden ter plaatse opleggen. Het risico is erg groot dat het openbare leven op de vakantiebestemming stilvalt omdat restaurants en musea gesloten zijn."

Veilig thuis
Hij voegt eraan toe gemerkt te hebben dat veel klanten liever thuis blijven. "Dat kunnen we ons goed voorstellen. In een vliegtuig zit je vaak met meer dan honderd andere reizigers dicht bij elkaar. Zeker voor de kwetsbare groepen wordt dit door de overheid momenteel sterk ontraden."

Over vakantiereizen na 31 maart wordt in een later stadium een besluit genomen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen