Overslaan en naar de inhoud gaan

Corendon landt tijdelijk niet meer in Beek

Geplaatst opmaandag 17 augustus 2020 - 18:44

Corendon vliegt in september en oktober niet meer vanaf Maastricht Aachen Airport (MAA) naar Griekenland.

Directeur Jos Roeven van Maastricht Aachen Airport kreeg het nieuws afgelopen week te horen van Corendon.

Coronacrisis
Reden voor de vooralsnog tijdelijke stop van de vluchten op MAA is het sterk teruggelopen aantal passagiers dat in Maastricht op- of uitstapt. De vluchten van Corendon op MAA zijn eigenlijk tussenstops van vluchten tussen Schiphol en Griekenland.

"Wat passagiersvluchten betreft hebben we nu alleen Ryanair nog", zegt Roeven. Het wegvallen van de vluchten van Corendon is voor Maastricht Aachen Airport geen al te grote tegenvaller. "Wij krijgen betaald per vertrekkende passagier, en dat is dus fors teruggelopen door de coronacrisis. Maar we draaien wel op voor 100 procent van de kosten."

Miljoenen gemist
Maastricht Aachen Airport verwachtte dit jaar 600.000 passagiers te vervoeren. Als gevolg van de coronacrisis komt dat nu uit op 100.000. Daardoor mist het vliegveld miljoenen euro's aan inkomsten. "Dat maken wij wel weer goed met onze vrachtvluchten. Voor de passagiersvluchten is onze hoop nu gevestigd op volgend jaar. We hopen dat er dan een vaccin is en de mensen weer lekker op vakantie kunnen."

Roeven hoopt wel dat het stilleggen van de vluchten een tijdelijke maatregel is: "Wij vinden het vooral belangrijk dat het goed gaat met Corendon en dat het bedrijf het hoofd boven water houdt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen