Overslaan en naar de inhoud gaan

Corendon landt tijdelijk niet meer in Beek

Geplaatst opmaandag 17 augustus 2020 - 18:44

Corendon vliegt in september en oktober niet meer vanaf Maastricht Aachen Airport (MAA) naar Griekenland.

Directeur Jos Roeven van Maastricht Aachen Airport kreeg het nieuws afgelopen week te horen van Corendon.

Coronacrisis
Reden voor de vooralsnog tijdelijke stop van de vluchten op MAA is het sterk teruggelopen aantal passagiers dat in Maastricht op- of uitstapt. De vluchten van Corendon op MAA zijn eigenlijk tussenstops van vluchten tussen Schiphol en Griekenland.

"Wat passagiersvluchten betreft hebben we nu alleen Ryanair nog", zegt Roeven. Het wegvallen van de vluchten van Corendon is voor Maastricht Aachen Airport geen al te grote tegenvaller. "Wij krijgen betaald per vertrekkende passagier, en dat is dus fors teruggelopen door de coronacrisis. Maar we draaien wel op voor 100 procent van de kosten."

Miljoenen gemist
Maastricht Aachen Airport verwachtte dit jaar 600.000 passagiers te vervoeren. Als gevolg van de coronacrisis komt dat nu uit op 100.000. Daardoor mist het vliegveld miljoenen euro's aan inkomsten. "Dat maken wij wel weer goed met onze vrachtvluchten. Voor de passagiersvluchten is onze hoop nu gevestigd op volgend jaar. We hopen dat er dan een vaccin is en de mensen weer lekker op vakantie kunnen."

Roeven hoopt wel dat het stilleggen van de vluchten een tijdelijke maatregel is: "Wij vinden het vooral belangrijk dat het goed gaat met Corendon en dat het bedrijf het hoofd boven water houdt."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Week van de Topvrouwen bij L1

Op donderdag 22 april wordt bekend wie de nieuwe Topvrouw van Limburg 2020-2021 is. Dat gebeurt tijdens een speciale live-uitzending van L1 vanuit de Muziekgieterij in Maastricht.

De finalisten zijn de Venlose advocaat Hayat Barrahmun (Boels Zanders Advocaten), Maria Jacobs (CEO van het Maastrichtse bestralingsinstituut Maastro) en Esther Paulus-Maalsté (storemanager van De Bijenkorf Maastricht). Het drietal is door een onafhankelijke jury uit een groot aantal kandidaten gekozen.

Stem nu: wie wordt de Topvrouw Limburg 2020-2021?
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie
Uitgelicht
Wat is je favoriete Limburgse liedje aller tijden?

Op donderdag 13 mei hoor je vanaf 9:00 uur ’s ochtends weer een elf uur durende radio-uitzending met daarin de 100 beste liedjes van Limburgse bodem volgens de kijkers en luisteraars van de Limburgse regionale omroep.

Wie volgt Lex Uiting op?

Doe mee! Stem nu op de 25ste editie van de L1mbo Top 100
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen