Overslaan en naar de inhoud gaan

Cordon tegen partij Van Rey lijkt doorbroken

Geplaatst opvrijdag 9 maart 2018 - 17:09

De Roermondse VVD en DENK sluiten de samenwerking met de LVR van Jos van Rey na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart niet uit.

Ook de Stadspartij heeft vooraf geen 'nee' gezegd tegen de lijst van Van Rey, al heeft die partij wel laten weten dat 'een hoge morele standaard' erg belangrijk is.

Wethouder Van Rey?
Doordat de LVR in ieder geval door deze partijen niet wordt uitgesloten, behoort een coalitie met LVR in Roermond tot de mogelijkheden. Omdat de straf die zowel de rechtbank als het gerechtshof Van Rey oplegden vanwege cassatie is opgeschort, zou de voor corruptie veroordeelde politicus dus tòch wethouder kunnen worden.

Lees ook: Voor of tegen Van Rey bij verkiezingen Roermond

Popelen
Vier jaar geleden won de LVR van Jos van Rey met 10 zetels de gemeenteraadsverkiezingen, maar geen enkele partij wilde met Van Rey samenwerken. Dus bleef er niks anders over dan plaatsnemen in de oppositiebankjes. Nu staat de LVR te popelen om de macht over te nemen in het Roermondse gemeentehuis.

Kijk voor al het verkiezingsnieuws op de themapagina Limburg Stemt

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen