Overslaan en naar de inhoud gaan

Cordon tegen partij Van Rey lijkt doorbroken

Geplaatst opvrijdag 9 maart 2018 - 17:09

De Roermondse VVD en DENK sluiten de samenwerking met de LVR van Jos van Rey na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart niet uit.

Ook de Stadspartij heeft vooraf geen 'nee' gezegd tegen de lijst van Van Rey, al heeft die partij wel laten weten dat 'een hoge morele standaard' erg belangrijk is.

Wethouder Van Rey?
Doordat de LVR in ieder geval door deze partijen niet wordt uitgesloten, behoort een coalitie met LVR in Roermond tot de mogelijkheden. Omdat de straf die zowel de rechtbank als het gerechtshof Van Rey oplegden vanwege cassatie is opgeschort, zou de voor corruptie veroordeelde politicus dus tòch wethouder kunnen worden.

Lees ook: Voor of tegen Van Rey bij verkiezingen Roermond

Popelen
Vier jaar geleden won de LVR van Jos van Rey met 10 zetels de gemeenteraadsverkiezingen, maar geen enkele partij wilde met Van Rey samenwerken. Dus bleef er niks anders over dan plaatsnemen in de oppositiebankjes. Nu staat de LVR te popelen om de macht over te nemen in het Roermondse gemeentehuis.

Kijk voor al het verkiezingsnieuws op de themapagina Limburg Stemt

Deel dit bericht via
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen