Overslaan en naar de inhoud gaan

Coöperatie Laatste Wil stopt met verstrekken zelfmoordpoeder

Geplaatst opmaandag 26 maart 2018 - 14:00

De Coöperatie Laatste Wil stopt met het verstrekken van het zogenoemde zelfmoordpoeder aan haar leden.

Dat meldt RTL Nieuws. Het besluit is genomen nadat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek aankondigde naar het beschikbaar stellen van het poeder aan leden.

Webshop
Er ontstond ophef na de zelfgekozen dood van de 19-jarige Ximena Knol uit Uden. Het meisje pleegde in februari zelfmoord, nadat ze het poeder op internet had gekocht. De Limburgse webshop RL Trading kondigde daarna aan te stoppen met het verkopen van het spul.

Lees ook: Limburgse webshop stopt met verkoop 'zelfmoordpoeder'

Omdat hulp bij zelfmoord strafbaar is, begon justitie een onderzoek. De coöperatie heeft nu besloten te stoppen met het verstrekken van het poeder, omdat ze niet wil dat leden strafrechtelijk worden vervolgd.

Ander karakter
Toch stopt het onderzoek van justitie niet. "We zijn tevreden dat ze deze conclusie hebben getrokken. Het onderzoek zal nu wel een ander karakter krijgen", reageert een woordvoerder bij RTL Nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen