Overslaan en naar de inhoud gaan

Coöperatie Laatste Wil stopt met verstrekken zelfmoordpoeder

Geplaatst opmaandag 26 maart 2018 - 14:00

De Coöperatie Laatste Wil stopt met het verstrekken van het zogenoemde zelfmoordpoeder aan haar leden.

Dat meldt RTL Nieuws. Het besluit is genomen nadat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek aankondigde naar het beschikbaar stellen van het poeder aan leden.

Webshop
Er ontstond ophef na de zelfgekozen dood van de 19-jarige Ximena Knol uit Uden. Het meisje pleegde in februari zelfmoord, nadat ze het poeder op internet had gekocht. De Limburgse webshop RL Trading kondigde daarna aan te stoppen met het verkopen van het spul.

Lees ook: Limburgse webshop stopt met verkoop 'zelfmoordpoeder'

Omdat hulp bij zelfmoord strafbaar is, begon justitie een onderzoek. De coöperatie heeft nu besloten te stoppen met het verstrekken van het poeder, omdat ze niet wil dat leden strafrechtelijk worden vervolgd.

Ander karakter
Toch stopt het onderzoek van justitie niet. "We zijn tevreden dat ze deze conclusie hebben getrokken. Het onderzoek zal nu wel een ander karakter krijgen", reageert een woordvoerder bij RTL Nieuws.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen