Overslaan en naar de inhoud gaan

Coöperatie Laatste Wil stopt met verstrekken zelfmoordpoeder

Geplaatst opmaandag 26 maart 2018 - 14:00

De Coöperatie Laatste Wil stopt met het verstrekken van het zogenoemde zelfmoordpoeder aan haar leden.

Dat meldt RTL Nieuws. Het besluit is genomen nadat het Openbaar Ministerie een strafrechtelijk onderzoek aankondigde naar het beschikbaar stellen van het poeder aan leden.

Webshop
Er ontstond ophef na de zelfgekozen dood van de 19-jarige Ximena Knol uit Uden. Het meisje pleegde in februari zelfmoord, nadat ze het poeder op internet had gekocht. De Limburgse webshop RL Trading kondigde daarna aan te stoppen met het verkopen van het spul.

Lees ook: Limburgse webshop stopt met verkoop 'zelfmoordpoeder'

Omdat hulp bij zelfmoord strafbaar is, begon justitie een onderzoek. De coöperatie heeft nu besloten te stoppen met het verstrekken van het poeder, omdat ze niet wil dat leden strafrechtelijk worden vervolgd.

Ander karakter
Toch stopt het onderzoek van justitie niet. "We zijn tevreden dat ze deze conclusie hebben getrokken. Het onderzoek zal nu wel een ander karakter krijgen", reageert een woordvoerder bij RTL Nieuws.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen