Overslaan en naar de inhoud gaan

CoolCat vraagt faillissement aan

Geplaatst opmaandag 18 maart 2019 - 15:44

Kledingwinkelketen CoolCat, met acht Limburgse vestigingen, vraagt voor zijn Nederlandse onderdelen faillissement aan.

Net als veel andere winkelketens kampt het bedrijf met 'zeer uitdagend' marktomstandigheden.

Laatste zetje
Het bedrijf sloot jaren achtereen met 'aanzienlijke verliezen'. De warme en lange zomer van 2018 en de tot dusver zachte winter van 2019 gaven het laatste zetje. Bij CoolCat werken in totaal 1450 mensen, waarvan 1180 in Nederland. Veel van de medewerkers zijn parttimers. De manager van CoolCat Maastricht is aangedaan door het nieuws, dat ze maandag te horen hebben gekregen. " Ik werk er twintig jaar, dus dit doet pijn aan mijn hart."

Doorstart
Het faillissement wordt naar verwachting dinsdag door de rechter uitgesproken en geldt voor de vennootschappen CoolCat Fashion en CoolCat Nederland. De buitenlandse entiteiten van CoolCat vallen buiten het faillissement. Er wordt gekeken of er een doorstart van de keten mogelijk is.

Webshop
CoolCat telt in Nederland 80 winkels, waarvan vestigingen in Maastricht, Heerlen, Sittard (2), Roermond, Venlo (2) en Weert. Daarnaast heeft de keten zeventien winkels in Belgiƫ, zes in Frankrijk en twee in Luxemburg. Daarnaast heeft CoolCat in deze landen en in Duitsland een webshop. De winkels en de webshop van CoolCat blijven tot nader order open.

NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis. Maandag t/m donderdag 17:00, 18:00 & 22:00 op L1 TV

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen