Overslaan en naar de inhoud gaan

Cooky Voorn verbaasd over puinhoop bij 'wespennest' KNVB

Geplaatst opdinsdag 30 augustus 2016 - 14:08

Voormalig assistent-bondscoach Dick 'Cooky' Voorn verbaast zich over alle perikelen bij de KNVB. "Het is al twee jaar een puinhoop in Zeist. Het lijkt wel een wespennest."

De in Berg en Terblijt woonachtige Voorn is de afgelopen dagen van de ene verbazing in de andere gevallen.

Advocaat, Gullit, Van Oostveen en Van Basten
Eerst vertrekt derde assistent Dick Advocaat na drie wedstrijden alweer als assistent-bondscoach om bij het Turkse Fenerbah├že aan de slag te gaan. Ruud Gullit zou hem opvolgen, maar bedankt na een conflict met de nieuwe technisch-directeur Hans van Breukelen. Maandag kondigt directeur betaald voetbal Bert van Oostveen, die al een tijd onder vuur lag, zijn afscheid aan. En tot slot maakt ook tweede assistent Marco van Basten bekend dat hij zijn rol binnenkort opgeeft voor een baan bij de FIFA.

Loopt niet lekker
"Het loopt al een jaar of twee niet lekker in Zeist", concludeert Voorn in gesprek met L1. "Ik verbaas me over sommige beslissingen die Bert van
Oostveen heeft genomen. Binnen de KNVB heeft iedereen zijn lijntjes naar bevriende journalisten en zo wordt de druk intern steeds verder opgevoerd. Gelukkig was het in onze tijd een stuk rustiger."

Goede sfeer
Voorn werkte aan de zijde van bondscoach Bert van
Marwijk tussen 2008 en 2012 bij het Nederland Elftal en haalde met Oranje de finale van het WK 2010 in Zuid-Afrika. "Ik heb nog steeds een goede band met sommige spelers uit die tijd. Zo stuurden Arjen Robben, Wesley Sneijder en Rafael van der Vaart me onlangs vanuit de teambus gezamenlijk een berichtje dat ze de goeie sfeer van destijds toch wel missen. Ze grapten dat ik maar snel terug moest komen."

Cooky Voorn dolt op een training van het Nederlands elftal met Arjen Robben.
Foto: ANP

Geen goede band
Dat zal echter niet snel gebeuren, bekent Voorn. "Ook ik heb geen goede band meer met Van Oostveen. Ik ben er in 2012 niet lekker weggegaan. Het duurde lang voordat de afvloeiingsregeling goed werd nageleefd. Ze zullen me wel niet meer zo snel bellen."

Onrust in de staf
Voorn denkt niet dat de onrust zal doorwerken in de prestaties van Oranje, dat volgende week een WK-kwalificatiewedstrijd speelt tegen Zweden. "Natuurlijk krijgen ze het wel allemaal mee, maar de spelers liggen doorgaans niet zo wakker van wat er achter de schermen allemaal gebeurt. Aan de andere kant: de mentaliteit van de spelers is wel veranderd. Ze zoeken sneller excuses. Als de komende wedstrijden niet gewonnen worden, zullen ze dit mogelijk wijten aan de onrust in de staf."

Los zand
De wedstrijd tegen Zweden wordt bepaald geen eenvoudige opgave voor Oranje, denkt Voorn. "Het team oogt als los zand. Het wordt een zware opgave om kwalificatie voor het WK in Rusland te bewerkstelligen. En als ik die mennekes dan hoor praten, denk ik toch dat er een mentaliteitsprobleem is. Deze jonge generatie is nogal snel op de tenen getrapt."

Op de vraag of hij verwacht dat bondscoach Danny Blind de kerst haalt, antwoordt Voorn na enig aarzelen: "Dat hangt af van de komende wedstrijden. Maar ik denk het niet."

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen