Overslaan en naar de inhoud gaan

Controles bij studentenverenigingen na incidenten introkamp

Geplaatst opdonderdag 31 augustus 2017 - 7:00

De introductiekampen van de vier grote Maastrichtse studentenverenigingen worden de komende dagen gecontroleerd door de Universiteit Maastricht.

Dit naar aanleiding van de uit de hand gelopen incidenten, die vorig jaar tijdens de ontgroeningen in studentensteden als Groningen en Amsterdam zijn gebeurd.

Controles
"Tijdstip en duur van onze bezoeken kondigen we vooraf niet aan", zegt directeur Pascal Breuls van het Studenten Service Centrum (SSC) tegen De Limburger. Het SSC wil met de controles voorkomen dat er roekeloze 'grappen' worden uitgehaald met nieuwe studenten.

Incidenten
Vorig jaar ging het in Maastricht tijdens de introductiekamp namelijk een aantal keer mis. Zo raakte een studente lichtgewond door roekeloos gedrag van een ouderejaars. Ook zouden meerdere studenten hun tong hebben verbrand doordat ze gedwongen werden een drankje te drinken dat veel te heet werd opgediend en was er sprake van te weinig uren slaap.

Lees ook: Studente gewond bij introductieweek Maastricht

De betrokken studentenvereniging Tragos werd hiervoor bestraft.

Limburgs nieuws in je mailbox? Klik hier

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen