Overslaan en naar de inhoud gaan

Controle: vijf aanhoudingen, bijna 30.000 euro geïncasseerd

Geplaatst opdonderdag 10 oktober 2019 - 18:19

Een aardige vangst voor de Koninklijke Marechaussee bij een controle op de A73 bij Roermond afgelopen woensdag: daar werden onder meer vijf mensen aangehouden, drugs in beslag genomen en bijna 30.000 euro geïncasseerd.

Dat meldt de Marechaussee op Facebook.

Uit alle windstreken
Bij de controle werden verkeersdeelnemers uit alle windstreken betrapt: een Litouwer die onder invloed van alcohol zijn auto bestuurde, werd aangehouden, net als twee Irakezen die gesignaleerd stonden. De mannen, 28 en 32 jaar oud, hadden geen vaste woon- of verblijfplaats. Een 54-jarige Roermondenaar werd op zijn beurt aangehouden omdat hij met 1800 gram hennep in zijn kofferbak onderweg was.

Ongeldig en twee keer vals
Een man uit Deventer maakte het eveneens bont. Hij had een ongeldig rijbewijs op zak en verplaatste zich in een auto met valse kentekenplaten. De man gaf vervolgens ook nog een valse naam op; ook hij werd door de Marechaussee aangehouden.

29.250 euro op zak
Een Duits drietal werd niet aangehouden, maar was na de controle wel 29.250 euro lichter. Zij zaten met z'n drieën in één auto. Volgens de Marechaussee konden zij niet 'aannemelijk maken' waarom ze samen zoveel geld op zak hadden.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen