Overslaan en naar de inhoud gaan

Controle: veel te veel alcohol en openstaande celstraf

Geplaatst opmaandag 18 november 2019 - 7:18

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie drie aanhoudingen verricht op de Limburgse wegen.

Tweemaal was het raak op de A2 bij Maastricht. Daarnaast viel in Kerkrade een automobilist door de mand, zo meldt de politie op Facebook.

Soft- en harddrugs
Bij een controle op de Maastrichtse snelweg werden in een auto soft- en harddrugs gevonden. De bestuurder uit Sittard-Geleen had bovendien een geldbedrag op zak dat bestemd was voor de handel. In de woning van de 33-jarige man vond de politie nog meer soft- en harddrugs. De man werd aangehouden, maar is inmiddels weer op vrije voeten. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

De cel in
Een volgende controle op diezelfde A2 leidde opnieuw tot een aanhouding. De 29-jarige Heerlenaar die achter het stuur van een voertuig zat bleek nog een openstaande celstraf op zijn naam te hebben. De man moet die straf per direct alsnog gaan uitzitten.

Tienvoudige
In Kerkrade werd later in de nacht ook een auto van de weg geplukt. Daar viel een automobilist op bij agenten door zijn rijgedrag. Bij een blaastest bleek vervolgens dat de beginnende bestuurder - hij had pas drie jaar een rijbewijs - ruim het tienvoudige van de toegestane hoeveelheid alcohol achter de kiezen had. De man is aangehouden en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen