Overslaan en naar de inhoud gaan

Controle: veel te veel alcohol en openstaande celstraf

Geplaatst opmaandag 18 november 2019 - 7:18

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie drie aanhoudingen verricht op de Limburgse wegen.

Tweemaal was het raak op de A2 bij Maastricht. Daarnaast viel in Kerkrade een automobilist door de mand, zo meldt de politie op Facebook.

Soft- en harddrugs
Bij een controle op de Maastrichtse snelweg werden in een auto soft- en harddrugs gevonden. De bestuurder uit Sittard-Geleen had bovendien een geldbedrag op zak dat bestemd was voor de handel. In de woning van de 33-jarige man vond de politie nog meer soft- en harddrugs. De man werd aangehouden, maar is inmiddels weer op vrije voeten. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

De cel in
Een volgende controle op diezelfde A2 leidde opnieuw tot een aanhouding. De 29-jarige Heerlenaar die achter het stuur van een voertuig zat bleek nog een openstaande celstraf op zijn naam te hebben. De man moet die straf per direct alsnog gaan uitzitten.

Tienvoudige
In Kerkrade werd later in de nacht ook een auto van de weg geplukt. Daar viel een automobilist op bij agenten door zijn rijgedrag. Bij een blaastest bleek vervolgens dat de beginnende bestuurder - hij had pas drie jaar een rijbewijs - ruim het tienvoudige van de toegestane hoeveelheid alcohol achter de kiezen had. De man is aangehouden en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen