Overslaan en naar de inhoud gaan

Controle: veel te veel alcohol en openstaande celstraf

Geplaatst opmaandag 18 november 2019 - 7:18

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie drie aanhoudingen verricht op de Limburgse wegen.

Tweemaal was het raak op de A2 bij Maastricht. Daarnaast viel in Kerkrade een automobilist door de mand, zo meldt de politie op Facebook.

Soft- en harddrugs
Bij een controle op de Maastrichtse snelweg werden in een auto soft- en harddrugs gevonden. De bestuurder uit Sittard-Geleen had bovendien een geldbedrag op zak dat bestemd was voor de handel. In de woning van de 33-jarige man vond de politie nog meer soft- en harddrugs. De man werd aangehouden, maar is inmiddels weer op vrije voeten. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

De cel in
Een volgende controle op diezelfde A2 leidde opnieuw tot een aanhouding. De 29-jarige Heerlenaar die achter het stuur van een voertuig zat bleek nog een openstaande celstraf op zijn naam te hebben. De man moet die straf per direct alsnog gaan uitzitten.

Tienvoudige
In Kerkrade werd later in de nacht ook een auto van de weg geplukt. Daar viel een automobilist op bij agenten door zijn rijgedrag. Bij een blaastest bleek vervolgens dat de beginnende bestuurder - hij had pas drie jaar een rijbewijs - ruim het tienvoudige van de toegestane hoeveelheid alcohol achter de kiezen had. De man is aangehouden en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen