Overslaan en naar de inhoud gaan

Controle: veel te veel alcohol en openstaande celstraf

Geplaatst opmaandag 18 november 2019 - 7:18

In de nacht van zondag op maandag heeft de politie drie aanhoudingen verricht op de Limburgse wegen.

Tweemaal was het raak op de A2 bij Maastricht. Daarnaast viel in Kerkrade een automobilist door de mand, zo meldt de politie op Facebook.

Soft- en harddrugs
Bij een controle op de Maastrichtse snelweg werden in een auto soft- en harddrugs gevonden. De bestuurder uit Sittard-Geleen had bovendien een geldbedrag op zak dat bestemd was voor de handel. In de woning van de 33-jarige man vond de politie nog meer soft- en harddrugs. De man werd aangehouden, maar is inmiddels weer op vrije voeten. Hij moet zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

De cel in
Een volgende controle op diezelfde A2 leidde opnieuw tot een aanhouding. De 29-jarige Heerlenaar die achter het stuur van een voertuig zat bleek nog een openstaande celstraf op zijn naam te hebben. De man moet die straf per direct alsnog gaan uitzitten.

Tienvoudige
In Kerkrade werd later in de nacht ook een auto van de weg geplukt. Daar viel een automobilist op bij agenten door zijn rijgedrag. Bij een blaastest bleek vervolgens dat de beginnende bestuurder - hij had pas drie jaar een rijbewijs - ruim het tienvoudige van de toegestane hoeveelheid alcohol achter de kiezen had. De man is aangehouden en moest zijn rijbewijs inleveren. Ook hij mag zich binnenkort voor de rechter verantwoorden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen