Overslaan en naar de inhoud gaan

Controle ‘hotspots’ op drank in Roermond

Geplaatst opzondag 30 november 2014 - 22:48

Roermond gaat vanaf volgend jaar jaarlijks zestig ‘hotspots’ controleren op drankverstrekking aan jongeren.

Het gaat om locaties waar jeugd onder de 18 probeert aan drank te komen, zoals supermarkten, slijterijen, cafés en paracommerciële instellingen zoals sportkantines. Dankzij de wijkgerichte aanpak heeft de gemeente deze hotspots in beeld.

Proces-verbaal
Controles vinden plaats op gerichte tijdstippen, bijvoorbeeld op uitgaansavonden. Jeugd onder de 18 die alcohol bij zich heeft, krijgt een proces-verbaal. Ondernemers die alcohol verkopen aan jongeren onder de 18 krijgen bij de eerste overtreding een waarschuwing en bij de tweede een boete. Wie hardleers is, kan zijn vergunning maximaal 12 weken kwijtraken.

Dat staat in het (concept)programma aan de hand waarvan Roermond wil gaan handhaven op naleving van de Drank en Horecawet.

Lees maandag meer over dit onderwerp in de Limburgse kranten.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

BOA's gaan gemeentegrens over voor alcoholcontroles
Ravage na achtervolging in Roermond, bestuurder gewond
Man die steward beet riskeert jarenlange gevangenisstraf
Taakstraf voor dronken snorfietser die ongeluk veroorzaakte
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen