Overslaan en naar de inhoud gaan

Controle Brunssum: illegale sigaretten en hennep gevonden

Geplaatst opdinsdag 24 september 2019 - 16:36

Bij een grootschalige controle in Brunssum zijn dinsdag onder meer vervalste merkkleding en illegale sigaretten gevonden.

Dat heeft de gemeente Brunssum bekendgemaakt. De vondst werd gedaan in de Eindstraat, die vrijwel de hele dag werd afgesloten door de politie.

Lees ook: Straat afgesloten voor controle: politie aanwezig

Hennep en fraude
Naast de vervalste merkkleding en illegale sigaretten werden ook twintig hennepplanten en een partij hennepgerelateerde materialen gevonden. Ook was er een hennepplantage die niet in werking was. Daarnaast was in de straat sprake van fraude aan gas- en elektriciteitsmeters.

Vergunningen en schulden
Tevens ontbrak de vergunning bij een aantal panden in de straat en doet de gemeente nog onderzoek naar enkele andere bouwwerken. De Belastingdienst pikte ook een graantje mee in de Eindstraat: die deed enkele invorderingen vanwege openstaande belastingschulden.

Veel bijgebouwd
Een woordvoerster van de gemeente laat weten dat er veel bij is gebouwd op het terrein in de afgelopen jaren. 'Onduidelijkheid over bewoning, bebouwing, bedrijvigheid en brandveiligheid' was de aanleiding voor de controle, die erop gericht was illegale praktijken bloot te leggen. Naast medewerkers van de gemeente Brunssum was ook personeel van Enexis, Belastingdienst, douane, WML en de brandweer aanwezig.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen