Overslaan en naar de inhoud gaan

Contract theaterdirecteur verlengd ondanks pensioen

Geplaatst opvrijdag 27 november 2020 - 22:41

Bas Schoonderwoerd blijft voorlopig algemeen directeur en hoofdprogrammeur van Parkstad Limburg Theaters (PLT), hoewel hij eigenlijk al met pensioen mag.

De raad van commissarissen (RvC) van PLT heeft zijn arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd verlengd.

Stormachtig weer
Volgens de RvC zijn de theaters van Kerkrade en Heerlen daarmee 'in deze roerige tijden van corona' verzekerd van 'zijn grote ervaring, netwerk en deskundigheid'. "De theaterwereld zit in stormachtig weer, het is een complexe tijd. We zijn blij dat we komende tijd nog een beroep kunnen doen op Bas Schoonderwoerd om PLT door deze moeilijke periode te loodsen", zegt voorzitter Stijn Huijts van de RvC.

'Continuïteit en rust'
Het besluit dat de huidige directeur zijn functie blijft vervullen, creëert volgens de RvC continuïteit en rust. Volgens Huijts heeft Schoonderwoerd een groot verantwoordelijkheidsgevoel en is hij erg betrokken. "Hij heeft ook alles op alles gezet om de theaters tijdens de coronacrisis open te houden. Daarnaast voelt hij zich fit en is hij zich ervan bewust dat we in een complexe periode zitten waarin zijn deskundigheid nodig is."

Opvolging
Tegelijkertijd denkt de RvC ook na over opvolging. "Hoe we dat gaan invullen, weten we nog niet. Dit willen we zorgvuldig doen. Het zal de komende maanden een agendapunt zijn." Bij het kiezen van een opvolger is er ook ruimte voor verjonging. "Voordat het stokje wordt overgedragen, kan Schoonderwoerd zijn kennis en kunde verankeren in de organisatie."

Schoonderwoerd blijft zich de komende tijd ook inzetten voor de Stedelijke Cultuurregio Zuid en Limburg, het mede door hem opgerichte Schrittmacher-dansfestival en de Nationale Theateralliantie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen