Overslaan en naar de inhoud gaan

Contract met nieuwe exploitant MAA getekend

Geplaatst opvrijdag 20 mei 2016 - 9:46

Trade Centre Global Investments (TCGI) wordt definitief de nieuwe exploitant van Maastricht Aachen Airport.

Tijdens een handelsmissie naar Azerbeidzjan is het contract getekend door VVD-gedeputeerde Twan Beurskens en directeur Ismael Durmaz. Het bedrijf was mee op de handelsmissie om daar contacten te leggen.

Uitgesteld
Vier maanden geleden werd de nieuwe exploitant gepresenteerd. Toen was er sprake van dat de zaak op 1 maart rond zou zijn maar dat heeft wat langer geduurd.

Lees ook: Maastricht Aachen Airport gered door nieuwe exploitant

"We moesten, zeker juridisch, nog de puntjes op de 'i' zetten. Advocaten en specialisten moesten goed naar het contract kijken. Want ik zet geen handtekening als het niet klopt", aldus gedeputeerde Beurskens.

Het contract werd tijdens een handelsmissie in Azerbeidzjan ondertekend.

Ontzettend belangrijk
Hij spreekt van een 'ontzettend belangrijk moment' voor de toekomst van Maastricht Aachen Airport. "Het is heel goed nieuws voor Limburg. Want TCGI is wereldwijd een topspeler. Daarom ben ik blij dat alles nu goed geregeld is."

In het contract is vastgelegd dat TCGI 10 jaar de exploitant wordt van het vliegveld. Het betaalt daarvoor huur aan de provincie. Die blijft eigenaar.

Lees ook: Provincie blijft onderhoudskosten vliegveld Beek betalen

Trade Centre Global Investments
TCGI is een soort makelaar in vracht. Het bedrijf vertegenwoordigt ongeveer 85 luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld. Zo is de onderneming al twintig jaar actief op het vliegveld in Beek als vertegenwoordiger van twee van de drie vrachtmaatschappijen die vanaf daar vliegen : Turkish Airlines Cargo en Royal Jordanian Airlines.

Passagiersvervoer
TCGI wil niet alleen inzetten op meer vrachtvervoer maar ook op meer passagiersvervoer. Het is gevestigd vlakbij Schiphol. "In juni of juli vindt de sleuteloverdracht plaats. Dan kan het bedrijf echt aan de slag", zegt gedeputeerde Beurskens.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Drie grote steden treuzelen met miljoenensteun MAA
Maastricht, Heerlen en Sittard betalen mee aan redding MAA
Passagiers en vracht dalen fors op Maastricht Aachen Airport
Opnieuw slechte cijfers voor Maastricht Aachen Airport
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen