Overslaan en naar de inhoud gaan

Contract met nieuwe exploitant MAA getekend

Geplaatst opvrijdag 20 mei 2016 - 9:46

Trade Centre Global Investments (TCGI) wordt definitief de nieuwe exploitant van Maastricht Aachen Airport.

Tijdens een handelsmissie naar Azerbeidzjan is het contract getekend door VVD-gedeputeerde Twan Beurskens en directeur Ismael Durmaz. Het bedrijf was mee op de handelsmissie om daar contacten te leggen.

Uitgesteld
Vier maanden geleden werd de nieuwe exploitant gepresenteerd. Toen was er sprake van dat de zaak op 1 maart rond zou zijn maar dat heeft wat langer geduurd.

Lees ook: Maastricht Aachen Airport gered door nieuwe exploitant

"We moesten, zeker juridisch, nog de puntjes op de 'i' zetten. Advocaten en specialisten moesten goed naar het contract kijken. Want ik zet geen handtekening als het niet klopt", aldus gedeputeerde Beurskens.

Maastricht Aachen Airport
Het contract werd tijdens een handelsmissie in Azerbeidzjan ondertekend.

Ontzettend belangrijk
Hij spreekt van een 'ontzettend belangrijk moment' voor de toekomst van Maastricht Aachen Airport. "Het is heel goed nieuws voor Limburg. Want TCGI is wereldwijd een topspeler. Daarom ben ik blij dat alles nu goed geregeld is."

In het contract is vastgelegd dat TCGI 10 jaar de exploitant wordt van het vliegveld. Het betaalt daarvoor huur aan de provincie. Die blijft eigenaar.

Lees ook: Provincie blijft onderhoudskosten vliegveld Beek betalen

Trade Centre Global Investments
TCGI is een soort makelaar in vracht. Het bedrijf vertegenwoordigt ongeveer 85 luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld. Zo is de onderneming al twintig jaar actief op het vliegveld in Beek als vertegenwoordiger van twee van de drie vrachtmaatschappijen die vanaf daar vliegen : Turkish Airlines Cargo en Royal Jordanian Airlines.

Passagiersvervoer
TCGI wil niet alleen inzetten op meer vrachtvervoer maar ook op meer passagiersvervoer. Het is gevestigd vlakbij Schiphol. "In juni of juli vindt de sleuteloverdracht plaats. Dan kan het bedrijf echt aan de slag", zegt gedeputeerde Beurskens.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Drie grote steden treuzelen met miljoenensteun MAA
Maastricht, Heerlen en Sittard betalen mee aan redding MAA
Limburgs Parlement akkoord met opknapbeurt MAA
Opknapbeurt van tientallen miljoenen voor luchthaven MAA
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen