Overslaan en naar de inhoud gaan

Contract met nieuwe exploitant MAA getekend

Geplaatst opvrijdag 20 mei 2016 - 9:46

Trade Centre Global Investments (TCGI) wordt definitief de nieuwe exploitant van Maastricht Aachen Airport.

Tijdens een handelsmissie naar Azerbeidzjan is het contract getekend door VVD-gedeputeerde Twan Beurskens en directeur Ismael Durmaz. Het bedrijf was mee op de handelsmissie om daar contacten te leggen.

Uitgesteld
Vier maanden geleden werd de nieuwe exploitant gepresenteerd. Toen was er sprake van dat de zaak op 1 maart rond zou zijn maar dat heeft wat langer geduurd.

Lees ook: Maastricht Aachen Airport gered door nieuwe exploitant

"We moesten, zeker juridisch, nog de puntjes op de 'i' zetten. Advocaten en specialisten moesten goed naar het contract kijken. Want ik zet geen handtekening als het niet klopt", aldus gedeputeerde Beurskens.

Maastricht Aachen Airport
Het contract werd tijdens een handelsmissie in Azerbeidzjan ondertekend.

Ontzettend belangrijk
Hij spreekt van een 'ontzettend belangrijk moment' voor de toekomst van Maastricht Aachen Airport. "Het is heel goed nieuws voor Limburg. Want TCGI is wereldwijd een topspeler. Daarom ben ik blij dat alles nu goed geregeld is."

In het contract is vastgelegd dat TCGI 10 jaar de exploitant wordt van het vliegveld. Het betaalt daarvoor huur aan de provincie. Die blijft eigenaar.

Lees ook: Provincie blijft onderhoudskosten vliegveld Beek betalen

Trade Centre Global Investments
TCGI is een soort makelaar in vracht. Het bedrijf vertegenwoordigt ongeveer 85 luchtvaartmaatschappijen over de hele wereld. Zo is de onderneming al twintig jaar actief op het vliegveld in Beek als vertegenwoordiger van twee van de drie vrachtmaatschappijen die vanaf daar vliegen : Turkish Airlines Cargo en Royal Jordanian Airlines.

Passagiersvervoer
TCGI wil niet alleen inzetten op meer vrachtvervoer maar ook op meer passagiersvervoer. Het is gevestigd vlakbij Schiphol. "In juni of juli vindt de sleuteloverdracht plaats. Dan kan het bedrijf echt aan de slag", zegt gedeputeerde Beurskens.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Drie grote steden treuzelen met miljoenensteun MAA
Maastricht, Heerlen en Sittard betalen mee aan redding MAA
Limburgs Parlement akkoord met opknapbeurt MAA
Opknapbeurt van tientallen miljoenen voor luchthaven MAA
Overzicht
Uitgelicht
Doe mee! Online Limburgs Schuttersfeest (OLS) krijgt tweede editie

De succesvolle eerste editie van het Online Limburgs Schuttersfeest krijgt een vervolg. Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. Dankzij de gratis app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Tweede seizoen van Sofasessies nu te beluisteren

In de podcast Sofasessies nodigen Rian Moonen en Ruud Kleinen zichzelf uit op de bank bij getalenteerde en interessante Limburgers voor een goed gesprek. In seizoen 2 van de serie komen louter vrouwen aan het woord. Te gast zijn Joyce Spijker (schrijfster), Petra Dassen (burgemeester van Kerkrade), Elle Hollis (zangeres), Nienke Nasserian (sopraan en theatermaker) en Sandra Phlippen (hoofdeconoom ABN Amro). In de week van de bekendmaking van Topvrouw Limburg krijgen we een mooi en eerlijk inkijkje in hun levens.

Luister hier naar de podcastserie

Meest gelezen