Overslaan en naar de inhoud gaan

Contra-expertise en nieuwe getuigen in Venrayse moordzaak

Geplaatst opdinsdag 11 november 2014 - 17:52

Er komt een contra-expertise van het DNA-onderzoek in de Venrayse moordzaak, waarbij in 2006 twee Marokkaanse mannen om het leven kwamen. Ook worden er nieuwe getuigen gehoord.

Dat heeft de Rechtbank in Maastricht dinsdag bepaald.

Betere technieken
Ook moeten vier kogelhulzen opnieuw door het NFI worden onderzocht op sporen, zo meldt L1. Het eerdere onderzoek dateert van 2006. Tegenwoordig zijn er weer betere technieken waarmee meer gevonden kan worden, denkt de rechtbank. Volgens de advocaat van verdachte Lau Geeraets kan het nieuwe onderzoek zijn cliënt vrijpleiten.

Beschikking over verhoren
De advocaat van Lau Geeraets moet ook de beschikking krijgen over de verhoren van medeverdachte Geert G. Deze laatste moet bovendien psychologisch worden onderzocht, aldus de rechtbank.

Alsnog gehoord
Daarnaast worden de ex-vrouw en de zoon van Lau Geeraets alsnog gehoord als getuigen in de Venrayse moordzaak, weet Dagblad de Limburger. De rechtbank in Maastricht heeft dat dinsdag beslist.

Uitgebreid verhoord
De rechtbank wees eerder twee keer verzoeken van de raadslieden van verdachte Lau Geeraets om de twee opnieuw aan de tand te voelen, af. De ex-echtgenote en de zoon zijn tijdens het politieonderzoek uitgebreid verhoord over de moordzaak.

Schriftelijke verklaring
Geeraets advocaat Marcel Heuvelmans overhandigde de rechtbank vorige week een schriftelijke verklaring, waarin staat dat de twee getuigen uit de mond van Geert G. hebben gehoord dat hij Karim Fourkour en Fouad Bendella heeft doodgeschoten. Op basis van deze verklaring wil de rechtbank de getuigen nu toch horen tijdens een openbare rechtszitting op 4 december.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Geert G. mijdt oogcontact met Geeraets in rechtbank
OM overweegt beroep tegen 30 jaar cel voor Geert G.
Advocaat Lau Geeraets: oordeel levenslang is spijkerhard
'Geert G. vermoordde Marokkanen Venray'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen