Overslaan en naar de inhoud gaan

Contouren van kasteel in Sevenum teruggevonden

Geplaatst opvrijdag 27 mei 2016 - 15:18

De heemkundevereniging Sevenum en beroepsarcheologen hebben in Sevenum de exacte contouren van Kasteel de Donck teruggevonden.

Ook zijn er overblijfselen van grachten gevonden die nog niet eerder bekend waren.

14e eeuw
Bij een archeologisch vooronderzoek langs de Donckstraat in Sevenum is afgelopen weken gebruik gemaakt van proefboringen en radartechniek. Het kasteel stamt waarschijnlijk uit de 14e eeuw. Maar afgelopen weken is er één scherf uit de 12e eeuw gevonden waardoor de kans bestaat dat het Middeleeuwse gebouw er al eerder was.

Reportage
De heemkundevereniging Sevenum heeft van de gemeente Horst aan de Maas subsidie gekregen om de zoekactie te betalen. Of de muurresten in de toekomst worden opgegraven is nog niet bekend. In het radioprogramma L1-Cultuurcafé is zaterdag om 11:30 uur een uitgebreide reportage over de vondst in Sevenum.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zoekactie naar resten Kasteel Huys de Donck
Sporen uit prehistorie gevonden in Wanssum
Start bouw paardencentrum Sevenum
Politie schrikt van Frans busje in Sevenum
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen