Overslaan en naar de inhoud gaan

Contouren van kasteel in Sevenum teruggevonden

Geplaatst opvrijdag 27 mei 2016 - 15:18

De heemkundevereniging Sevenum en beroepsarcheologen hebben in Sevenum de exacte contouren van Kasteel de Donck teruggevonden.

Ook zijn er overblijfselen van grachten gevonden die nog niet eerder bekend waren.

14e eeuw
Bij een archeologisch vooronderzoek langs de Donckstraat in Sevenum is afgelopen weken gebruik gemaakt van proefboringen en radartechniek. Het kasteel stamt waarschijnlijk uit de 14e eeuw. Maar afgelopen weken is er één scherf uit de 12e eeuw gevonden waardoor de kans bestaat dat het Middeleeuwse gebouw er al eerder was.

Reportage
De heemkundevereniging Sevenum heeft van de gemeente Horst aan de Maas subsidie gekregen om de zoekactie te betalen. Of de muurresten in de toekomst worden opgegraven is nog niet bekend. In het radioprogramma L1-Cultuurcafé is zaterdag om 11:30 uur een uitgebreide reportage over de vondst in Sevenum.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zoekactie naar resten Kasteel Huys de Donck
Sporen uit prehistorie gevonden in Wanssum
Start bouw paardencentrum Sevenum
Politie schrikt van Frans busje in Sevenum
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen