Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Contouren van kasteel in Sevenum teruggevonden

Geplaatst opvrijdag 27 mei 2016 - 15:18

De heemkundevereniging Sevenum en beroepsarcheologen hebben in Sevenum de exacte contouren van Kasteel de Donck teruggevonden.

Ook zijn er overblijfselen van grachten gevonden die nog niet eerder bekend waren.

14e eeuw
Bij een archeologisch vooronderzoek langs de Donckstraat in Sevenum is afgelopen weken gebruik gemaakt van proefboringen en radartechniek. Het kasteel stamt waarschijnlijk uit de 14e eeuw. Maar afgelopen weken is er één scherf uit de 12e eeuw gevonden waardoor de kans bestaat dat het Middeleeuwse gebouw er al eerder was.

Reportage
De heemkundevereniging Sevenum heeft van de gemeente Horst aan de Maas subsidie gekregen om de zoekactie te betalen. Of de muurresten in de toekomst worden opgegraven is nog niet bekend. In het radioprogramma L1-Cultuurcafé is zaterdag om 11:30 uur een uitgebreide reportage over de vondst in Sevenum.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zoekactie naar resten Kasteel Huys de Donck
Sporen uit prehistorie gevonden in Wanssum
Start bouw paardencentrum Sevenum
Politie schrikt van Frans busje in Sevenum
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen