Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Contouren van kasteel in Sevenum teruggevonden

Geplaatst opvrijdag 27 mei 2016 - 15:18

De heemkundevereniging Sevenum en beroepsarcheologen hebben in Sevenum de exacte contouren van Kasteel de Donck teruggevonden.

Ook zijn er overblijfselen van grachten gevonden die nog niet eerder bekend waren.

14e eeuw
Bij een archeologisch vooronderzoek langs de Donckstraat in Sevenum is afgelopen weken gebruik gemaakt van proefboringen en radartechniek. Het kasteel stamt waarschijnlijk uit de 14e eeuw. Maar afgelopen weken is er één scherf uit de 12e eeuw gevonden waardoor de kans bestaat dat het Middeleeuwse gebouw er al eerder was.

Reportage
De heemkundevereniging Sevenum heeft van de gemeente Horst aan de Maas subsidie gekregen om de zoekactie te betalen. Of de muurresten in de toekomst worden opgegraven is nog niet bekend. In het radioprogramma L1-Cultuurcafé is zaterdag om 11:30 uur een uitgebreide reportage over de vondst in Sevenum.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Zoekactie naar resten Kasteel Huys de Donck
Sporen uit prehistorie gevonden in Wanssum
Start bouw paardencentrum Sevenum
Politie schrikt van Frans busje in Sevenum
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen