Overslaan en naar de inhoud gaan

Contouren van kasteel in Sevenum teruggevonden

Geplaatst opvrijdag 27 mei 2016 - 15:18

De heemkundevereniging Sevenum en beroepsarcheologen hebben in Sevenum de exacte contouren van Kasteel de Donck teruggevonden.

Ook zijn er overblijfselen van grachten gevonden die nog niet eerder bekend waren.

14e eeuw
Bij een archeologisch vooronderzoek langs de Donckstraat in Sevenum is afgelopen weken gebruik gemaakt van proefboringen en radartechniek. Het kasteel stamt waarschijnlijk uit de 14e eeuw. Maar afgelopen weken is er één scherf uit de 12e eeuw gevonden waardoor de kans bestaat dat het Middeleeuwse gebouw er al eerder was.

Reportage
De heemkundevereniging Sevenum heeft van de gemeente Horst aan de Maas subsidie gekregen om de zoekactie te betalen. Of de muurresten in de toekomst worden opgegraven is nog niet bekend. In het radioprogramma L1-Cultuurcafé is zaterdag om 11:30 uur een uitgebreide reportage over de vondst in Sevenum.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Zoekactie naar resten Kasteel Huys de Donck
Sporen uit prehistorie gevonden in Wanssum
Start bouw paardencentrum Sevenum
Politie schrikt van Frans busje in Sevenum
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen