Overslaan en naar de inhoud gaan

Continium tijdelijk in postkantoor Venlo

Geplaatst opmaandag 2 maart 2015 - 5:13

Het voormalige postkantoor aan de Keulsepoort in Venlo wordt vanaf deze week ingericht als tijdelijk Discovery Experience.

Bezoekers krijgen hier een interactieve expositie te zien over het brein.

Continium
Deze Discovery Experience is een dependance van het wetenschaps- en techniekmuseum Continium uit Kerkrade en is maar tijdelijk in Venlo. Ook in Aken en Sittard zijn op dit moment nog dependances; Maastricht is inmiddels weer gesloten. Bezoekers die hun zintuigen op de proef willen stellen, die hun smaak, geur en gevoel voor de gek willen houden, kunnen vanaf 14 maart in de weekeinden en op woensdagmiddagen terecht in het oude postkantoor. Kinderen kunnen een eigen science box maken in het Lab, met een dronkemansbril rondlopen of meedoen aan de science show.

Uitbreiding Kerkrade
Het Continium in Kerkrade zelf is op dit moment gesloten. In oktober gaat het weer open. Dan is het uitgebreid met twee nieuwe centra: CUBE, een design museum en Columbus, een soort theater. Het Venlose Discovery Experience blijft open tot na de zomervakantie. Op 12 maart wordt de dependance officieel geopend door gedeputeerde Ger Koopmans.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Maastricht krijgt ook Continium
Filiaal Continium opent zaterdag deuren in Sittard
Nieuwbouw Continium Kerkrade vordert gestaag
Limburgse kinderen naar Benelux-finale Lego-toernooi
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen