Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Continium tijdelijk in postkantoor Venlo

Geplaatst opmaandag 2 maart 2015 - 5:13

Het voormalige postkantoor aan de Keulsepoort in Venlo wordt vanaf deze week ingericht als tijdelijk Discovery Experience.

Bezoekers krijgen hier een interactieve expositie te zien over het brein.

Continium
Deze Discovery Experience is een dependance van het wetenschaps- en techniekmuseum Continium uit Kerkrade en is maar tijdelijk in Venlo. Ook in Aken en Sittard zijn op dit moment nog dependances; Maastricht is inmiddels weer gesloten. Bezoekers die hun zintuigen op de proef willen stellen, die hun smaak, geur en gevoel voor de gek willen houden, kunnen vanaf 14 maart in de weekeinden en op woensdagmiddagen terecht in het oude postkantoor. Kinderen kunnen een eigen science box maken in het Lab, met een dronkemansbril rondlopen of meedoen aan de science show.

Uitbreiding Kerkrade
Het Continium in Kerkrade zelf is op dit moment gesloten. In oktober gaat het weer open. Dan is het uitgebreid met twee nieuwe centra: CUBE, een design museum en Columbus, een soort theater. Het Venlose Discovery Experience blijft open tot na de zomervakantie. Op 12 maart wordt de dependance officieel geopend door gedeputeerde Ger Koopmans.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Maastricht krijgt ook Continium
Filiaal Continium opent zaterdag deuren in Sittard
Nieuwbouw Continium Kerkrade vordert gestaag
Limburgse kinderen naar Benelux-finale Lego-toernooi
Overzicht
Uitgelicht
Limburgse kandidaten gezocht!

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

Binnenkort te zien op L1 TV.

Geef je op als kandidaat voor Kwizzele!
Uitgelicht
Volg de Halve Finales LVK bij L1

Wie wordt de opvolger van Spik & Span? 60 liedjes zijn doorgedrongen tot de halve finales van het 43ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer. Deze strijden in 3 halve finales in de Muziekgieterij om een finaleplek. Uiteraard beleef je het LVK weer bij L1. Iedere vrijdag om 18:00 op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. Op zaterdag om 13:00 wordt de halve finale herhaald.

Bekijk hier de liedjes van het LVK
Uitgelicht
Januari buuttemaand op L1.nl

Elke dag nieuwe buut om 11.11 uur op L1.nl.

De regionale omroep L1 heeft een enorm rijk archief met radio- en tv-opnames van Limburgse buuttereedners. In de aanloop naar vastelaovend wordt dit genre extra in het zonnetje gezet op L1.nl.

Bekijk hier de buut van de dag
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen