Overslaan en naar de inhoud gaan

Contant betalen in de bus voorgoed voorbij

Geplaatst opzondag 1 april 2018 - 15:57

Vanaf zondag is het niet meer mogelijk om met contant geld te betalen in de bussen van Arriva.

Voortaan kan er alleen nog maar een kaartje gekocht worden met behulp van de pinpas, creditcard of de OV-Chipkaart.

Overvallen
Arriva heeft dat besluit genomen uit veiligheidsoverwegingen. Geregeld worden bussen overvallen, zoals afgelopen week nog in Maastricht, toen een chauffeur met een mes werd bedreigd. "Naar aanleiding van een serie overvallen in 2016 hebben we gewerkt aan de overstap naar volledig cashloos betalen. Het is niet alleen veiliger voor de buschauffeur, maar ook voor de reiziger zelf. De afgelopen tijd hebben we de reizigers hierover uitvoerig geïnformeerd", zegt woordvoerster Tamara Vannuys van Arriva.

Duitsland
Voor lijn 64 van Roermond naar Heinsberg duurt de overgangsperiode nog tot uiterlijk 1 juli 2018. Voor de lijnen 44 (Heerlen-Aachen) en 350 (Maastricht-Aachen) duurt deze overgangsperiode tot uiterlijk 1 januari 2019.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen