Overslaan en naar de inhoud gaan

Containercomplex in villawijk Baarlo gaat door

Geplaatst opdonderdag 15 oktober 2015 - 23:36

Het alternatief plan voor een tijdelijk complex van tien woonunits voor maximaal twintig mensen in de Baarlose wijk Kuukven gaat door.

Verantwoordelijk wethouder Arno Janssen geeft maandag een positief advies aan burgemeester en collega-wethouders en dan zal de aangevraagde vergunning een feit zijn.

Dat liet Janssen weten tijdens de derde informatieavond voor omwonenden die donderdagavond plaatsvond. Directe omwonenden lieten daarop weten dat ze via de rechter alsnog gaan proberen de komst van het tijdelijk complex tegen te houden.

Commotie
Dit voorjaar veroorzaakte een eerste plan commotie: toen wilde de huisvester van arbeidsmigranten Work and Stay nog 32 wooncontainers in de wijk Kuukven plaatsen voor maximaal 64 mensen die dringend voor langer dan zes maanden een woning nodig hebben.

Het alternatief plan, met één in plaats van twee bouwlagen en fors minder woonunits, kon donderdagavond op weinig bijval van omwonenden rekenen. Tweedehands wooncontainers in een villawijk waar de bewoners aan allerlei welstandseisen moesten voldoen bij de bouw van hun huizen, gaat er bij de buurt niet in.

Houten planken
Dat het complex wordt afgetimmerd met houten planken om het geheel beter in de omgeving te laten passen en dat wethouder Janssen de ontsluiting naar de Napoleonsbaan bij de Provincie een jaar heeft weten te vervroegen naar 2016, deed daar niets aan af.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Petitie tegen wooncomplex voor arbeidsmigranten in Baarlo
Arbeidsmigranten moeten weg van camping in Meijel
Huisvesting arbeidsmigranten Work & Stay Peel en Maas
Peel en Maas scherpt huisvestingseisen arbeidsmigranten aan
Arbeidsmigranten mogen toch op recreatiepark Baarlo wonen
Overzicht
Uitgelicht
Astrid is het Vastelaovesgezicht 2022!

Er is ook dit jaar weer veel gestemd en na een spannende finale hebben jullie een nieuw Vastelaovesgezicht gekozen!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Astrid Reijners uit Linne!

Bekijk hier meer
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen