zeemeermin stock (2 okt 2020)

Tenor gezocht: nog geen prins voor Grensmaasopera Rusalka

De cast voor de tweede Grensmaasopera is vrijdag bekendgemaakt. Een geschikte tenor voor de rol van prins is echter nog niet gevonden.

kleine zeemeermin (2 jul 2020)
Tweede Grensmaasopera in de maak: uitvoeringen in 2021

In de zomer van 2021 komt er weer een Grensmaasopera aan. In navolging van de opera in 2016 brengt Opera Compact vijf jaar later de opera Rusalka van de Tsjechische componist Antonín Dvorák in de open lucht op de planken.

Geschiedenis Limburg mogelijk aangepast na nieuwe vondsten

Archeologen gaan vrijdag duizend metalen voorwerpen presenteren die in de Maas zijn gevonden.

Maas doet wat ze wil: grens dreigt te verschuiven

De grens tussen Nederland en België dreigt iets te verschuiven nu de Maas een grindeiland ter hoogte van Meers heeft doorsneden.

Grensmaas 1Limburg
2000 ton keien moet verschuiving rivierbed Maas voorkomen

Het Consortium Grensmaas gaat dinsdag aan de slag om te voorkomen dat de Belgische oevers van de rivier bij Meers verdrogen.

Historische mijlpaal gevierd met gedenksteen

Consortium Grensmaas dat Zuid-Limburg moet beschermen tegen een nieuwe hoogwatergolf, is klaar met die beveiliging.

Overzicht
Uitgelicht
Win €5.000,- advertentietegoed bij L1/1Limburg

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (27-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 5.000 euro aan gratis advertentietegoed te winnen!
Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1.nl of 1Limburg (website/app).

Maak kans op €5.000,- advertentietegoed
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!
Uitgelicht
Kim is het Vastelaovesgezicht 2021!

Het was een memorabele week vol spanning en prachtige vastelaovesgezichten. Met één grote winnares: Kim Vaessen uit Sittard.

Een heel bijzonder jaar dat voor altijd herinnerd zal worden. We houden continu rekening met corona. Zowel nu als tijdens de vastelaovend zelf. Er zullen geen grote publieksevenementen zijn dit jaar, maar voor de vastelaovesliefhebber is er genoeg te beleven bij L11 Alaaf. En daar past absoluut een Vastelaovesgezicht bij.

Klein, intiem, soms spontaan en heel veel mooie herinneringen ophalen... Veer laote dich neet in de steek.

Bekijk hier meer over het Vastelaovesgezicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten