Geschiedenis Limburg mogelijk aangepast na nieuwe vondsten

Archeologen gaan vrijdag duizend metalen voorwerpen presenteren die in de Maas zijn gevonden.

Maas doet wat ze wil: grens dreigt te verschuiven

De grens tussen Nederland en België dreigt iets te verschuiven nu de Maas een grindeiland ter hoogte van Meers heeft doorsneden.

Grensmaas 1Limburg
2000 ton keien moet verschuiving rivierbed Maas voorkomen

Het Consortium Grensmaas gaat dinsdag aan de slag om te voorkomen dat de Belgische oevers van de rivier bij Meers verdrogen.

Historische mijlpaal gevierd met gedenksteen

Consortium Grensmaas dat Zuid-Limburg moet beschermen tegen een nieuwe hoogwatergolf, is klaar met die beveiliging.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!