Overslaan en naar de inhoud gaan

Conservatorium krijgt 'All-Steinway School' predicaat

Geplaatst opmaandag 30 augustus 2021 - 7:00

Het Conservatorium in Maastricht krijgt maandag het 'All-Steinway School' predicaat uitgereikt tijdens de start van het nieuwe studiejaar.

Het Maastrichtse Conservatorium is de eerste in Nederland dat zo'n predicaat mag ontvangen en de vijfde in Europa.

Instrumentatrium
In een 'All-Steinway School' bestaat minimaal 90 procent van het piano-instrumentarium uit de bekende Steinway & Sons vleugels. Zuyd Hogeschool, waar Conservatorium Maastricht onderdeel van is, heeft geïnvesteerd in de vleugels, die een van de beroemdste ter wereld zijn. Er werden 21 nieuwe vleugels aangeschaft en er werd ook een onderhoudsplan gemaakt.

Door de investering zijn nu 57 Steinway & Sons vleugels te vinden in Maastricht, 93 procent van het totaal. Daarom ontvangt het Conservatorium maandag het predicaat van demissionair minister Ingrid van Engelshoven.

Fysiek onderwijs
Luc Verburgh, voorzitter van het College van Bestuur van Zuyd, vindt dat het predicaat aansluit bij de filosofie van Zuyd: "Mooi dat de toekenning van het predicaat plaatsvindt op de dag waarop weer fysiek onderwijs met 75 studenten zonder 1,5 meter in één ruimte mogelijk is. Bij Zuyd draait het om passie voor de ontwikkeling van de student."

Topniveau
Een onderwijsinstelling mag zich 'All-Steinway School' noemen als ze volledig gecommitteerd zijn aan het muziekonderwijs op topniveau en er ook voor zorgt dat studenten gebruik kunnen maken van piano's van de allerhoogste kwaliteit.

Volgens Zuyd helpt het predicaat ook aan de bekendheid van het Conservatorium. "Met het predicaat versterkt Conservatorium Maastricht zijn aantrekkingskracht en concurrentiepositie ten opzichte van andere nationale en internationale conservatoria", schrijft Zuyd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen