Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Conincx Pop gooit roer om en wil meer vrouwen

Geplaatst opdinsdag 30 april 2019 - 11:28

Festival Conincx Pop wil meer vrouwen op het podium. Dat brengt de organisatie van het popfestival in Elsloo, dat dit jaar voor de 37ste keer plaatsvindt, naar buiten.

Aanleiding is een discussie op sociale media vorig jaar, over de scheve verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen dat over het algemeen op podia staat. Conincx Pop neemt daarmee een voorbeeld aan het Engelse Keychange, een stichting die genderdiversiteit aanmoedigt in de muziekbusiness.

Bewustwording
Keychange heeft als doel dat in 2022 in minimaal de helft van de geboekte bands één vrouwelijke muzikant zit. En dat klinkt festivalorganisator Hans Fredrix als muziek in de oren. "Wij hebben nooit bewust vrouwen geprogrammeerd, maar toen die discussie vorig jaar trending was zijn we terug gaan kijken naar onze geschiedenis en toen zagen we dat wij altijd al meer vrouwen op het podia hebben gehad dan andere festivals." zegt Fredrix van Stichting Conicx Pop.

#MeToo
De discussie over het laag aantal vrouwen in geprogrammeerde bands, maar ook de #MeToo-discussie was voor het festival echter reden om vanaf dit jaar bewust acts te boeken waarin minimaal één vrouw actief is. "Het is gewoon echt een mannenwereld" zegt Fredrix."Dat zie je niet alleen in bands, maar in de hele muziekwereld, ook in besturen. Sinds vorig jaar hebben we nu ook een vrouwelijk bestuurslid; je merkt dat je daarmee een heel andere dynamiek krijgt."

Moeilijke weg
En daarmee lijkt het gratis toegankelijke festival zichzelf opnieuw te willen uitvinden. Teruglopende bezoekersaantallen door slecht weer, maar ook moordende concurrentie van andere festivals is daarvan een reden. "We zijn een klein, alternatief festival dat niet altijd de makkelijkste weg wil kiezen" zegt Fredrix. "We willen het publiek acts bieden die je niet snel op andere plekken kunt zien."

Line-up
Zo kunnen muziekliefhebbers 6 juli genieten van onder andere van de Limburgse singer-songwriter Blackbird, het Zuid-Afrikaanse Make-Overs en de Mexicaanse band Le Butcherettes. Verder heeft de organisatie saxofoon-grootheid Hans Dulfer gestrikt.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen