Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Conincx Pop gooit roer om en wil meer vrouwen

Geplaatst opdinsdag 30 april 2019 - 11:28

Festival Conincx Pop wil meer vrouwen op het podium. Dat brengt de organisatie van het popfestival in Elsloo, dat dit jaar voor de 37ste keer plaatsvindt, naar buiten.

Aanleiding is een discussie op sociale media vorig jaar, over de scheve verhouding tussen het aantal mannen en vrouwen dat over het algemeen op podia staat. Conincx Pop neemt daarmee een voorbeeld aan het Engelse Keychange, een stichting die genderdiversiteit aanmoedigt in de muziekbusiness.

Bewustwording
Keychange heeft als doel dat in 2022 in minimaal de helft van de geboekte bands één vrouwelijke muzikant zit. En dat klinkt festivalorganisator Hans Fredrix als muziek in de oren. "Wij hebben nooit bewust vrouwen geprogrammeerd, maar toen die discussie vorig jaar trending was zijn we terug gaan kijken naar onze geschiedenis en toen zagen we dat wij altijd al meer vrouwen op het podia hebben gehad dan andere festivals." zegt Fredrix van Stichting Conicx Pop.

#MeToo
De discussie over het laag aantal vrouwen in geprogrammeerde bands, maar ook de #MeToo-discussie was voor het festival echter reden om vanaf dit jaar bewust acts te boeken waarin minimaal één vrouw actief is. "Het is gewoon echt een mannenwereld" zegt Fredrix."Dat zie je niet alleen in bands, maar in de hele muziekwereld, ook in besturen. Sinds vorig jaar hebben we nu ook een vrouwelijk bestuurslid; je merkt dat je daarmee een heel andere dynamiek krijgt."

Moeilijke weg
En daarmee lijkt het gratis toegankelijke festival zichzelf opnieuw te willen uitvinden. Teruglopende bezoekersaantallen door slecht weer, maar ook moordende concurrentie van andere festivals is daarvan een reden. "We zijn een klein, alternatief festival dat niet altijd de makkelijkste weg wil kiezen" zegt Fredrix. "We willen het publiek acts bieden die je niet snel op andere plekken kunt zien."

Line-up
Zo kunnen muziekliefhebbers 6 juli genieten van onder andere van de Limburgse singer-songwriter Blackbird, het Zuid-Afrikaanse Make-Overs en de Mexicaanse band Le Butcherettes. Verder heeft de organisatie saxofoon-grootheid Hans Dulfer gestrikt.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats
Inschrijven
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden

Meest gelezen