Overslaan en naar de inhoud gaan

Conincx Pop afgelast vanwege coronavirus

Geplaatst opdinsdag 7 april 2020 - 7:58

Festival Conincx Pop in Elsloo gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft de 38ste editie van het gratis toegankelijke festival op 4 juli langs de Maas verplaatst naar volgend jaar.

"Voor het eerst in de geschiedenis van Conincx Pop gaan we een jaar zonder editie tegemoet", zegt voorzitter Marcel Koenen van het festival.

Lees ook: Evenementenstop tot 1 juni: Bevrijdingsfestival afgeblazen

Coronavirus
Net als andere festivals heeft ook Conincx Pop besloten om het evenement vanwege het coronavirus af te blazen. Eerder werden ook al Urpop in Urmond, Groove Garden in Sittard, het Bevrijdingsfestival in Roermond, Moulin Blues in Ospel en Mama's Pride in Geleen afgelast. Het Heerlense festival ParkCity Live heeft uit voorzorg een alternatief festivalweekend gepland.

Lees ook: Urpop 2020 geannuleerd vanwege coronacrisis

Pijn in ons hart
"Gezien de situatie waarin de wereld op dit ogenblik verkeerd en de onzekerheid van situatie in juli, kunnen we als festivalorganisatie nu enkel een beleid voeren dat risico beperkend is", zegt Koenen. "Met pijn in ons hart hebben we daarom gekozen om de geplande editie van 4 juli aanstaande te verzetten."

Grote festivals
Pinkpop en Bospop gaan vooralsnog wel door. De organisaties merken echter wel dat de kaartverkoop behoorlijk achterblijft.

Lees ook: Impact corona: kaartverkoop Pinkpop en Bospop blijft achter

Allerliefste Limburgers: jouw eigen videoboodschap op L1 TV
Stuur je filmpje via Whatsapp naar 06 44 76 71 57

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen