Festitvalterrein Conincx Pop Elsloo

Conincx Pop afgelast vanwege coronavirus

Festival Conincx Pop in Elsloo gaat dit jaar niet door. De organisatie heeft de 38ste editie van het gratis toegankelijke festival op 4 juli langs de Maas verplaatst naar volgend jaar.

Mannen 'domineren' muziekwereld: waar zijn de vrouwen?

Festival Conincx Pop gooit dit jaar het roer om. Het festival in Elsloo programmeert dit jaar bands die minimaal een vrouw in de gelederen hebben. Op deze manier wil het festival ervoor zorgen dat er meer vrouwen op het podium staan.

Conincx Pop gooit roer om en wil meer vrouwen

Festival Conincx Pop wil meer vrouwen op het podium. Dat brengt de organisatie van het popfestival in Elsloo, dat dit jaar voor de 37ste keer plaatsvindt, naar buiten.

Datum Bospop gooit roet in eten voor festival Elsloo

De editie 2019 van Bospop wordt op 5, 6 en 7 juli gehouden. Dat gebeurt net als afgelopen weekend weer op het terrein aan de A2 bij Weert-Noord.

Ondernemers redden 36ste editie muziekfestival Conincx Pop

Het zag er een tijdje niet goed uit voor Conincx Pop in Elsloo. De 36ste editie van het festival stond op losse schroeven. Met hulp van ondernemers is het gratis toegankelijke muziekfestival gered.

Coninx Pop viert 35e editie met speciaalbierenbar

Conincx Pop in Elsloo introduceert een speciaalbierenbar tijdens de 35e editie van het gratis toegankelijke muziekfestival.

Accu’s gestolen op Conincx Pop in Elsloo

Inbrekers hebben in de nacht van dinsdag op woensdag enkele accu’s gestolen op het festivalterrein van Conincx Pop in Elsloo.

Evenementen wijken niet voor verwachte hitte

De verwachte hitte in het weekeinde is voor organisatoren van evenementen in Limburg nog geen reden om te denken aan uitstel.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV