Overslaan en naar de inhoud gaan

Conflict over brand bij Chemelot in Geleen

Geplaatst opzaterdag 5 maart 2016 - 6:45

Verzekeraars liggen in de clinch over de oorzaak en de schuldige van de grote brand op bedrijventerrein Chemelot op 9 november 2015 in Geleen.

Ze zijn een juridische strijd begonnen, waardoor de oorzaak nog maanden onbekend zal blijven.

Enorme rook
Op 9 november brandde een grote loods met plastic korrels en testapparatuur af. Omwonenden moesten de hele middag binnenblijven vanwege de enorme rookontwikkeling.

Tien miljoen
Over de hoogte van de schade is nog niets bekend. Volgens DSM-topman Feike Sijbesma heeft zijn bedrijf tien miljoen euro schade geleden. Ook andere bedrijven hadden goederen in de loods.

Weigeren
Het bedrijf Wim Bosman uit ’s-Heerenberg huurde de loods van Sitech dat op het Chemelot-terrein de veiligheid waarborgt. Enkele uren voor het ontstaan van de brand was dakdekkersbedrijf Verkoelen uit Weert bezig met dakreparaties. Alle partijen wijzen nu naar elkaar; de ingeschakelde verzekeraars weigeren voorlopig te betalen.

Duidelijkheid
De provincie Limburg eist nu snel duidelijkheid. Ook justitie is inmiddels een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Brand Chemelot 16 juli 2015
Brand op bouwketenpark op Chemelot-terrein in Geleen
Grote brand in loods met kunststof op Chemelot
Grote brand op chemiepark Chemelot onder controle
DSM
DSM-baas: 'alles afstoten wat milieu schaadt'
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen