Overslaan en naar de inhoud gaan

Conflict Landgraaf en SnowWorld weer bijgelegd

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2016 - 20:51

SnowWorld en de gemeente Landgraaf gaan toch weer samenwerken om van de Wilhelminaberg een toeristische attractie te maken.

Drie maanden geleden werden de gesprekken stopgezet, omdat de gemeente na onenigheid over de aanbesteding geen vertrouwen meer had in de directie van de skihal. Maar na bemiddeling door gedeputeerde Ger Koopmans en de directie van IBA Parkstad zitten de partijen nu toch weer met elkaar aan tafel.

Lees ook: Landgraaf zegt samenwerking met SnowWorld op

Toerisme
Op de oude mijnsteenberg is op dit moment de skihal en het klimpark van SnowWorld te vinden, en er ligt een trap met ruim 500 treden op de helling. SnowWorld wil ook de rest van de berg gaan gebruiken voor recreatie, in samenwerking met de Internationale Bau Ausstellung IBA die in de regio Parkstad wordt gehouden.

Ontwerp
Begin mei wordt duidelijk met welk ontwerp SnowWorld en de IBA aan de slag gaan. De ontwerpers worden in hun plan geholpen door architect en IBA-curator Jo Coenen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Iconisch platform voor Wilhelminaberg in Landgraaf
Wilhelminaberg Landgraaf moet meer toeristen trekken
Marathon op langste trap van Nederland
SnowWorld en Landgraaf ruziën over bergtop
Overzicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV
Uitgelicht
Spectaculaire opening Cultura Nova live op L1 TV

Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Ingrid van Engelshoven zal vrijdag 23 augustus de 29e editie van theaterfestival Cultura Nova openen. De minister zal het startsein geven voor de openingsvoorstelling, een spectaculaire opvoering van Romeo & Julia door Toneelgroep Maastricht in samenwerking met internationale gezelschappen, La Fabrique Royale/Zéro Degré en Groupe F.

Vrijdag vanaf 21:30 live op L1 TV
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen