Overslaan en naar de inhoud gaan

Conflict Landgraaf en SnowWorld weer bijgelegd

Geplaatst opdinsdag 23 februari 2016 - 20:51

SnowWorld en de gemeente Landgraaf gaan toch weer samenwerken om van de Wilhelminaberg een toeristische attractie te maken.

Drie maanden geleden werden de gesprekken stopgezet, omdat de gemeente na onenigheid over de aanbesteding geen vertrouwen meer had in de directie van de skihal. Maar na bemiddeling door gedeputeerde Ger Koopmans en de directie van IBA Parkstad zitten de partijen nu toch weer met elkaar aan tafel.

Lees ook: Landgraaf zegt samenwerking met SnowWorld op

Toerisme
Op de oude mijnsteenberg is op dit moment de skihal en het klimpark van SnowWorld te vinden, en er ligt een trap met ruim 500 treden op de helling. SnowWorld wil ook de rest van de berg gaan gebruiken voor recreatie, in samenwerking met de Internationale Bau Ausstellung IBA die in de regio Parkstad wordt gehouden.

Ontwerp
Begin mei wordt duidelijk met welk ontwerp SnowWorld en de IBA aan de slag gaan. De ontwerpers worden in hun plan geholpen door architect en IBA-curator Jo Coenen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. Klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Iconisch platform voor Wilhelminaberg in Landgraaf
Wilhelminaberg Landgraaf moet meer toeristen trekken
Marathon op langste trap van Nederland
SnowWorld en Landgraaf ruziën over bergtop
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen