Overslaan en naar de inhoud gaan

Conferentie over Venlose wijk Q4 uitgesteld

Geplaatst opwoensdag 30 maart 2016 - 7:10

De conferentie over de toekomst van de Venlose wijk Q4 is voorlopig van de baan.

De gemeente Venlo wacht eerst het eigen onderzoek naar mogelijke misstanden met subsidies en verkoop van panden in de wijk af.

Toekomst
De gemeenteraad dwong vorig jaar af dat bewoners, ondernemers, politie, het Openbaar Ministerie en woningcoporaties dit voorjaar met elkaar in gesprek zouden gaan om afspraken te maken over de toekomst van de voormalige drugswijk.

Bouwplannen
Venlo heeft behoefte aan een nieuwe visie op de stadswijk nu een groot deel van de eerder gepresenteerde bouwplannen (voorlopig) geen doorgang zullen vinden. Zo is er onvoldoende belangstelling voor de geplande woningen, waren de plannen te groot van opzet en is Venlo bij de uitvoer inmiddels financieel afhankelijk van de provincie.

'Intern onderzoek'
De conferentie moest weer schot in de zaak brengen, maar daar ziet het college van B enWdus voorlopig van af. "Onlangs hebben ons signalen bereikt die aanleiding zijn geweest voor het opstarten van een intern onderzoek. Deze signalen zetten vraagtekens bij onder andere vastgoedtransacties, aanbestedingen en subsidies binnen Q4. Dat maakt dat er onduidelijkheid is over het project", schrijft het college aan de gemeenteraad.

Ook betrokkenen die voor de conferentie uitgenodigd zouden worden hebben inmiddels een brief van de gemeente ontvangen.

Lees ook: Conferentie over toekomst Venlose wijk Q4

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Lilianne Ploumen
Abortus-top van Lilianne Ploumen in Brussel
Live: TEDx-conferentie in Venlo
Opnieuw provinciale bijeenkomst over veilig zwemmen
Protest tegen parkeerplaats kern Blerick
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen