Man veroordeeld tot tbs voor neersteken conducteur

Een 42-jarige man uit Litouwen is tbs met dwangverpleging opgelegd voor een poging tot doodslag op een conducteur.

Treinschoonmaker mag dagje meelopen als conducteur

Danny Jalhay uit Maastricht beleeft maandag de dag van zijn leven. De treinschoonmaker loopt een dagje mee als conducteur bij de NS.

Agressie tegen spoorwegpersoneel: geduld CDA is op

De eerder beloofde extra veiligheidsmaatregelen voor spoorwegpersoneel moeten sneller worden ingevoerd. Dat wil Tweede Kamerlid Martijn van Helvert (CDA) uit Susteren.

Man die conducteur neerstak vrijdag voorgeleid

De man die woensdagavond in Landgraaf een conducteur met een scherp voorwerp in de buik heeft gestoken, wordt vrijdag voorgeleid voor de rechter commissaris.

Spoedoverleg NS met bonden na steekincident in Landgraaf

De vakbonden hebben donderdagmiddag spoedoverleg met NS naar aanleiding van een incident woensdagavond in Landgraaf waarbij een conducteur in zijn buik werd gestoken.

Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV