Overslaan en naar de inhoud gaan

Condoleanceregister voor doodgeschoten Ömer Köksal

Geplaatst opdinsdag 7 november 2017 - 16:51

In Blerick is een condoleanceregister geopend voor de overleden Ömer Köksal. De 22-jarige man werd vorige week op klaarlichte dag doodgeschoten.

Het initiatief komt vanuit de buurtbewoners. Volgens hen is er behoefte om stil te staan bij de dood van de jongen.

Behoefte
Melany Holthuijsen, één van de initiatiefnemers: "In de wijk-app Nextdoor hebben 1600 mensen gereageerd op de vraag of we een condoleanceregister moesten openen. Dus ja, je kunt wel zeggen dat er behoefte aan was."

Bruggen slaan
Holthuizen wil zich sterk maken om bruggen te slaan tussen de Turkse en Blerickse gemeenschap in de wijk. "De spanningen zijn na de gebeurtenissen enorm opgelopen. Vorige week hebben we het wijkcentrum opengesteld voor de Turkse gemeenschap. Zij wilden graag samen rouwen", zegt Holthuijsen. "Maar ook de andere bewoners in de wijk hebben na de gebeurtenissen van vorige week behoefte om samen te komen."

Westers gebruik
Holthuizen ging met het idee voor het openen van een condoleanceregister langs bij de moeder van Omer Köksal. "Een condoleanceregister is een echt Westers gebruik. Dus ik moest wel even uitleggen wat het precies inhoudt." In wijkgebouw Muspelheim in Blerick is dan ook een plek gecreëerd waar buurtbewoners met elkaar in gesprek gaan over de gebeurtenissen van afgelopen week.

Grote onrust
Na de schietpartij ontstond grote onrust in het stadsdeel. Een grote groep raakte slaags met de politie, buurtbewoners hielden een protestmars en journalisten werden aangevallen.

Lees ook: Preventief fouilleren in Venlo na dodelijke schietpartij

Het Blerickse wijkcentrum is dinsdagavond vanaf 19:00 uur geopend voor mensen die het condoleanceregister willen tekenen.

Lees hier alles over de dodelijke schietpartij in Blerick.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen