Overslaan en naar de inhoud gaan

Condoleanceregister geopend voor omgekomen Alex en Sascha

Geplaatst opmaandag 28 maart 2016 - 12:17

In Maastricht is maandag om 12:00 uur het condoleanceregister geopend voor Alex en Sascha Pinczowski. Zij kwamen dinsdag om het leven bij de aanslagen in Brussel.

"Het is de bedoeling om via het boek tegen de ouders te zeggen: we leven met jullie mee, we zijn met ons hart bij jullie", zegt burgemeester Annemarie Penn-te Strake bij de opening van het condoleanceregister.

Ondertekenen
Mensen die het register willen ondertekenen, kunnen tot en met vrijdag - elke dag van 12:00 tot 17:00 uur - terecht in de Hoofdwacht aan het Vrijthof. Vrijdag wordt het condoleanceregister overhandigd aan de familie.

Verdriet delen
De burgemeester spreekt de hoop uit dat veel mensen het register tekenen. "We hebben weinig woorden voor wat er gebeurd is. Dit is een symbolische waarde om samen verdriet te delen en troost te geven", aldus de burgemeester van Maastricht.

Alex en Sascha waren dinsdag op luchthaven Zaventem toen daar een bom ontplofte. Ze zouden er het vliegtuig naar de Verenigde Staten nemen, waar ze wonen.

Lees hier meer berichten over de aanslagen in Brussel.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Penn: Het is verschrikkelijk, wat je vreest komt uit
Maastricht opent condoleanceregister voor Alex en Sascha
Zware bewaking station Maastricht; controles aan grens
Maastrichts gezin vreest voor leven kinderen na aanslagen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen