Overslaan en naar de inhoud gaan

'Concrete terreurdreiging geweken na arrestaties in Weert'

Geplaatst opvrijdag 28 september 2018 - 12:37

Met de arrestatie van zeven terreurverdachten, afgelopen donderdmiddag, is de concrete dreiging van hun netwerk voorbij.

Dat zegt Patricia Zorko, de plaatsvervangend Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid.

Netwerk
"De concrete dreiging voor wat betreft dit netwerk is weggenomen", aldus Zorko. Ze benadrukt dat het dreigingsniveau, dat met vier op een schaal van vijf al langer 'substantieel' is, hetzelfde blijft.

Lees ook: Mannen aangehouden voor plannen terroristische aanslag

Video: L1

Doelwit
De mannen zouden een groot evenement in het vizier hebben gehad, maar welk evenement dat was kon Zorko nog niet zeggen. Ook over de afkomst van de verdachten en eventuele banden met terreurbewegingen zoals Islamitische Staat kon Zorko nu niks zeggen. "Die vraag kan ik in het belang van het onderzoek niet beantwoorden, dat is voor het Openbaar Ministerie en de politie."

Kermis
De beveiliging van de kermis in Weert krijgt extra aandacht. Volgens burgemeester Jos Heijmans van Weert zijn voor de kermis de gebruikelijke veiligheidsmaatregelen van kracht. Deze maatregelen werden al genomen na de eerdere grote aanslagen in België, Duitsland en Frankrijk. In dat kader zijn er bijvoorbeeld roadblocks gekomen en is er mobiel cameratoezicht. Dat toezicht is nu geïntensiveerd.

Nieuw dagelijks om 17:30 op L1 TV: L1mburg Centraal.
Klik hier voor meer informatie

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen