Overslaan en naar de inhoud gaan

'Conclusies provincie meegenomen in onderzoek VVD'

Geplaatst opwoensdag 25 februari 2015 - 18:19

Het resultaat van het onderzoek van de provincie naar de declaraties van VVD-Tweede Kamerlid Mark Verheijen wordt meegenomen in het interne onderzoek dat de integriteitscommissie van de VVD momenteel uitvoert.

Premier Mark Rutte zei dat tijdens een werkbezoek aan Eindhoven.

Declaraties
Uit het onderzoek blijkt dat Verheijen geen onterechte declaraties indiende. Al vindt hij zelf dat dat in drie gevallen wel is gebeurd. Het bedrag daarvan - 400 euro - betaalt hij terug aan de provincie.

Conclusies afwachten
Premier Rutte wil niet vooruitlopen op de conclusies van de VVD-commissie. "Die commissie is wel volstrekt onafhankelijk", zei hij.

VVD-minister Jeanine Hennis-Plasschaert van defensie noemt de zaak rond Mark Verheijen "vervelend voor hem zelf en voor de VVD".

Forse aantijgingen
Plasschaert was op werkbezoek bij het U-center in Epen. Daar worden onder meer oorlogsveteranen opgevangen. Volgens de minister zijn de aantijgingen fors maar ook zij wil de uitkomsten van de integriteitscommissie afwachten.

"Ik hoop nog steeds dat in Nederland pas conclusies worden getrokken op basis van de resultaten van onderzoek. Het is wel van belang dat we fair blijven", stelde de minister.

Video: L1

Lees hier de eerdere berichtgeving over Mark Verheijen.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Verheijen: 'NRC-artikel over declaraties tendentieus'
Reactie Rutte gaf doorslag bij aangifte tegen Verheijen
Mark Rutte was niet op hoogte van gratis VVD-feestje
'Onderzoek Verheijen donderdagavond of vrijdag afgerond'
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

En die kun je ook allemaal heel eenvoudig zelf thuis bakken. Dankzij de handige recepten en baktips.

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen