Overslaan en naar de inhoud gaan

Concertreeks André Rieu gaat door na drama

Geplaatst opdonderdag 29 december 2016 - 16:05

De concertreeks van André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest gaat door, na het overlijden van trombonist Ruud Merx. De aftrap voor het nieuwe jaar is op 7 januari in Ziggo Dome in Amsterdam.

"We gaan ervan uit dat die concerten gewoon door kunnen gaan", zegt Pierre Rieu, zoon en woordvoerder van de Maastrichtse violist.

Studio
Voordat de vioolvirtuoos met zijn orkest naar Amsterdam gaat, komen ze eerst nog samen in de studio in Maastricht. "Dit doen we zodat de eerste klap niet op het podium in de Ziggo Dome krijgen, maar bij ons in de studio", aldus Rieu.

Lees ook: Nog geen duidelijkheid over concerten André Rieu na drama

Piep en kraak
Tijdens het nieuwjaarsconcert op 7 januari zal het gezelschap niet nogmaals stilstaan bij het overlijden van de trombonist. "We willen het onszelf niet moeilijker maken dan het al is", zegt hij. "Ik sluit niet uit dat er zo nu en dan een piep en een kraak in de stemmen en instrumenten zal klinken. Misschien wordt er zelfs een traantje weggepinkt. Maar daar zal iedereen wel begrip voor hebben."

Lees ook: André Rieu eert overleden orkestlid op Facebook

Hartinfarct
Merx was anderhalve week geleden met André Rieu en zijn orkest op tournee in Groot-Brittannië toen hij 's nachts een hartinfarct kreeg. Zijn vrouw, die ook in het Johan Strauss Orkest speelt, waarschuwde meteen een dokter. Haar man werd opgenomen in het ziekenhuis. Dit was reden voor Rieu om de hele tour af te breken. Een paar dagen later overleed Merx.

Herdenking
Woensdagavond was de Rodahal tot de nok toe gevuld om de 47-jarige muzikant te herdenken.

Lees ook: Volle Rodahal herdenkt overleden trombonist orkest Rieu

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

André Rieu verbindt naam voor eerst aan award
André Rieu eert overleden orkestlid op Facebook
Nog geen duidelijkheid over concerten André Rieu na drama
Volle Rodahal herdenkt overleden trombonist orkest Rieu
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen