Overslaan en naar de inhoud gaan

Concertreeks André Rieu gaat door na drama

Geplaatst opdonderdag 29 december 2016 - 16:05

De concertreeks van André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest gaat door, na het overlijden van trombonist Ruud Merx. De aftrap voor het nieuwe jaar is op 7 januari in Ziggo Dome in Amsterdam.

"We gaan ervan uit dat die concerten gewoon door kunnen gaan", zegt Pierre Rieu, zoon en woordvoerder van de Maastrichtse violist.

Studio
Voordat de vioolvirtuoos met zijn orkest naar Amsterdam gaat, komen ze eerst nog samen in de studio in Maastricht. "Dit doen we zodat de eerste klap niet op het podium in de Ziggo Dome krijgen, maar bij ons in de studio", aldus Rieu.

Lees ook: Nog geen duidelijkheid over concerten André Rieu na drama

Piep en kraak
Tijdens het nieuwjaarsconcert op 7 januari zal het gezelschap niet nogmaals stilstaan bij het overlijden van de trombonist. "We willen het onszelf niet moeilijker maken dan het al is", zegt hij. "Ik sluit niet uit dat er zo nu en dan een piep en een kraak in de stemmen en instrumenten zal klinken. Misschien wordt er zelfs een traantje weggepinkt. Maar daar zal iedereen wel begrip voor hebben."

Lees ook: André Rieu eert overleden orkestlid op Facebook

Hartinfarct
Merx was anderhalve week geleden met André Rieu en zijn orkest op tournee in Groot-Brittannië toen hij 's nachts een hartinfarct kreeg. Zijn vrouw, die ook in het Johan Strauss Orkest speelt, waarschuwde meteen een dokter. Haar man werd opgenomen in het ziekenhuis. Dit was reden voor Rieu om de hele tour af te breken. Een paar dagen later overleed Merx.

Herdenking
Woensdagavond was de Rodahal tot de nok toe gevuld om de 47-jarige muzikant te herdenken.

Lees ook: Volle Rodahal herdenkt overleden trombonist orkest Rieu

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

André Rieu verbindt naam voor eerst aan award
André Rieu eert overleden orkestlid op Facebook
Nog geen duidelijkheid over concerten André Rieu na drama
Volle Rodahal herdenkt overleden trombonist orkest Rieu
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen