Overslaan en naar de inhoud gaan

Concertreeks André Rieu gaat door na drama

Geplaatst opdonderdag 29 december 2016 - 16:05

De concertreeks van André Rieu en zijn Johan Strauss Orkest gaat door, na het overlijden van trombonist Ruud Merx. De aftrap voor het nieuwe jaar is op 7 januari in Ziggo Dome in Amsterdam.

"We gaan ervan uit dat die concerten gewoon door kunnen gaan", zegt Pierre Rieu, zoon en woordvoerder van de Maastrichtse violist.

Studio
Voordat de vioolvirtuoos met zijn orkest naar Amsterdam gaat, komen ze eerst nog samen in de studio in Maastricht. "Dit doen we zodat de eerste klap niet op het podium in de Ziggo Dome krijgen, maar bij ons in de studio", aldus Rieu.

Lees ook: Nog geen duidelijkheid over concerten André Rieu na drama

Piep en kraak
Tijdens het nieuwjaarsconcert op 7 januari zal het gezelschap niet nogmaals stilstaan bij het overlijden van de trombonist. "We willen het onszelf niet moeilijker maken dan het al is", zegt hij. "Ik sluit niet uit dat er zo nu en dan een piep en een kraak in de stemmen en instrumenten zal klinken. Misschien wordt er zelfs een traantje weggepinkt. Maar daar zal iedereen wel begrip voor hebben."

Lees ook: André Rieu eert overleden orkestlid op Facebook

Hartinfarct
Merx was anderhalve week geleden met André Rieu en zijn orkest op tournee in Groot-Brittannië toen hij 's nachts een hartinfarct kreeg. Zijn vrouw, die ook in het Johan Strauss Orkest speelt, waarschuwde meteen een dokter. Haar man werd opgenomen in het ziekenhuis. Dit was reden voor Rieu om de hele tour af te breken. Een paar dagen later overleed Merx.

Herdenking
Woensdagavond was de Rodahal tot de nok toe gevuld om de 47-jarige muzikant te herdenken.

Lees ook: Volle Rodahal herdenkt overleden trombonist orkest Rieu

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

André Rieu verbindt naam voor eerst aan award
André Rieu eert overleden orkestlid op Facebook
Nog geen duidelijkheid over concerten André Rieu na drama
Volle Rodahal herdenkt overleden trombonist orkest Rieu
Overzicht
De allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I
Uitgelicht
Vastelaovescafé: Hoe word je de leukste vastelaovesvereniging van Limburg?

Limburg is een vereniging rijker. VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is nog maar net opgericht, maar loopt over van ambitie. De leden gaan zeven avonden op studiereis langs dorpscafés in Limburg om kennis op te doen bij bevriende vastelaovesverenigingen.

Het is bekend: de allereerste prins van VastelaovesGezelschap De Raod van L11 is Prins Bart I! Samen met Vorst Ruud trekt De Raod van L11 door heel Limburg. Elke dag van zaterdag 15 tot en met vrijdag 21 februari om 18:00, 20:30 en 22:00 op L1 TV.

Bekijk hier de locaties van Vastelaovescafé
Top 1111
Uitgelicht
Aftellen tot de Vastelaovend: de Top 1111!

Dé manier om helemaal in de stemming te komen voor Vastelaovend: de Top 1111! We tellen met je af tot aan de Vastelaovend. Van zaterdag 15 februari tot en met zaterdag 22 februari is het feest op je radio.

Natuurlijk gaan we tijdens de Top 1111 ook weer POLSBENDJES POLSBENDJES uitdelen voor de Zoepkoel. Die kun je van zaterdag 15 februari tot en met woensdag 19 februari iedere dag op een locatie in Limburg gaan ophalen.

Meer over de Top 1111
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen