Overslaan en naar de inhoud gaan

Concerten tegen eenzaamheid bij Venlose ouderen

Geplaatst opmaandag 16 november 2020 - 16:28

Poppodium Grenswerk in Venlo organiseert met ingang van maandag kleinschalige concerten voor ouderen.

Het mes van dit muziekproject - dat Grenswerks Verzetje is genoemd - snijdt wat het poppodium betreft aan twee kanten: enerzijds wordt de eenzaamheid doorbroken bij ouderen die nu noodgedwongen veel tijd alleen doorbrengen. En anderzijds krijgen muzikanten weer de kans om af en toe op te treden.

Aftrap
De concerten worden georganiseerd in samenwerking met welzijnsorganisatie Incluzio in Venlo. Het eerste concert is op maandag 16 november in de Witte Kerk in Venlo-Noord. Normaal komen ouderen daar bij elkaar met een vrije inloop. Nu wordt er een kleine groep ouderen getrakteerd op een akoestisch concert van de Venlose muzikant Bert van den Bergh, die typisch Venlose liedjes ten gehore zal brengen.

Vrijwilligers van Grenswerk zorgen voor versnaperingen die de bezoekers na afloop mee naar huis mogen nemen. De komende weken wordt elke maandag zo'n concert gehouden.

Brede doelgroep
Volgens directeur Tim Gaal van Grenswerk is een van de doelstellingen van het poppodium het brengen van muziek voor een brede doelgroep. Daaraan wordt hiermee invulling gegeven.

Bij de concerten kan iedereen op veilige afstand van elkaar zitten en ook de andere hygiƫnemaatregelen van het RIVM worden nageleefd.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthemaā€™s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen