Overslaan en naar de inhoud gaan

Concert voor zwaar getroffen cultuursector

Geplaatst opzaterdag 13 juni 2020 - 10:56

Violist Enzo Kok (17) uit Kerkrade organiseert 24 en 25 juni 'Hart voor Artiesten' in het Parkstad Limburg Stadion. Met het concert wil hij geld ophalen voor de zwaar getroffen cultuursector.

Er mogen 30 personen bij het optreden zijn.

Verrassingen
"We toveren het stadion in Kerkrade om in een gezellige en intieme huiskamer", vertelt Kok. "We hebben een nieuw programma samengesteld en hebben diverse verrassingen voor het publiek zoals de internationaal bekende band 'Haevn'."

"De opzet van dit concert is anders dan het vorige benefietconcert", zegt Kok. Dit concert werd live gestreamd. Op YouTube en Facebook werd dit concert meer dan 15.000 keer bekeken. De cultuursector wordt zwaar getroffen door de coronacrisis. Om geld in te zamelen voor de branche richtte Enzo de stichting Hart voor Artiesten op. Inmiddels staat de teller op ruim 12.000 euro.

Midden op de stip
Hij geeft het concert samen met Floor Bosman, Myrthe Robijns, Sophie en Emma Kok, Miriam Vleugels, Martin Hurkens, Jack Vinders en Rob Mennen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Download 't OLS-Spel en schiet mee!
Uitgelicht
Geef ook je team op voor het OLS komende zondag!

Al meer dan honderd jaar is het jaarlijkse Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) een van de grootste culturele evenementen in Limburg. Vanwege de coronacrisis gaat het OLS dit jaar niet door. L1 heeft een alternatief ontwikkeld: schieten via een app.

Dankzij de gratis app kun je zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Mikken op de bölkes, rekening houden met de wind. En hoe is het met de spanning?

Zondagmiddag 5 juli kunnen zestallen via de app tegen elkaar spelen. ‘Echte’ schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs en families kunnen deelnemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Download hier de gratis app en geef je team op
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen