Overslaan en naar de inhoud gaan

Concert tegen eenzaamheid: 'Dit maakt veel goed'

Geplaatst opmaandag 30 november 2020 - 22:34

Een concert en wat lekkers, dat biedt poppodium Grenswerk sinds kort wekelijks aan ouderen in de gemeente Venlo.

Maandagmiddag was er een miniconcert van Marinho Peters in buurthuis 't Pronk Eppelke in Belfeld.

Verantwoordelijkheid
Volgens programmeur Johan Hauser van Grenswerk is het een doelgroep waarvoor op dit moment heel weinig mogelijk is. "En dan iets kleins te kunnen doen. Je ziet dat dat een groot effect heeft". Ook vindt het poppodium dat het een bepaalde verantwoordelijkheid voor de artiesten heeft en dat deze zoveel mogelijk van werk voorzien moeten worden.

Sociaal isolement
Vanwege de coronamaatregelen gaan de meeste groepsactiviteiten voor ouderen op dit moment niet door. Het verzetje van Grenswerk moet ervoor zorgen dat de ouderen niet in een sociaal isolement terechtkomen.

Het poppodium heeft de samenwerking gezocht met welzijnsorganisatie Incluzio. Het idee is om tot het einde van het jaar wekelijks op maandag ergens een concert te laten verzorgen door een lokale artiest. De artiest heeft zo toch een podium en de vrijwilligers van Grenswerk kunnen zich inzetten voor een mooi project.

Verzetje
De ouderen vinden het een welkome afwisseling: "Ik vind het wel leuk, weer eens even ontspanning. Sociale contacten mis je het meest. Dit maakt veel goed", aldus een van de aanwezigen.

Iets lekkers
Grenswerk en Incluzio willen de ouderen ook wekelijks trakteren op iets lekkers. Dit moeten de aanwezigen dan wel meenemen naar huis. Want tijdens het concert mag er vanwege de maatregelen niets aangeboden worden.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen