Overslaan en naar de inhoud gaan

Concert Rieu definitief afgelast vanwege heftige rellen

Geplaatst opzaterdag 19 oktober 2019 - 21:22

Het concert van André Rieu in Santiago gaat zaterdagavond definitief niet door. In de hoofdstad van Chili geldt de noodtoestand vanwege heftige protesten.

"We betreuren het ten zeerste dat we, vanwege het opschorten van alle massa-evenementen, het concert van vanavond in Santiago, Chili, moeten annuleren. We wilden graag een avond vol vreugde doorbrengen met ons geliefde publiek", schrijft André Rieu op Twitter.

Hevige rellen
De demonstratie liep volledig uit de hand. Zo'n zestien bussen gingen in vlammen op, winkels werden geplunderd en een tiental metrostations, het hoofdkantoor van een energiebedrijf en een bankfiliaal werden in brand gestoken.

Afgelast
Als gevolg van de noodtoestand zijn alle grote evenementen in de Chileense hoofdstad afgelast. Ook het concert van André Rieu van zaterdagavond gaat niet door. Dat werd zaterdag om 19:30 uur (Nederlandse tijd) definitief bekendgemaakt.

Er wordt nog bekeken of het concert dat gepland staat voor zondagavond wel door kan gaan.

Lees ook: Concert André Rieu onzeker vanwege noodtoestand Santiago

Video: AFPTV

Reisadvies
Het reisadvies voor Chili is iets aangescherpt vanwege de noodtoestand in Santiago. Nederlanders die in Chili zijn, doen er goed aan hun thuisbasis te laten weten hoe het met ze gaat, zegt het ministerie. De Nederlandse ambassade in het Zuid-Amerikaanse land volgt de situatie op de voet.

Grote ongelijkheid
Chili is een van de rijkste landen in Latijns-Amerika, al kent het land ook een grote ongelijkheid tussen arm en rijk. De kosten van levensonderhoud staan hoog op de politieke agenda. De onrust begon toen de regering twee weken geleden de prijzen van het metrokaartje verhoogde van 800 naar 830 peso's, een stijging van omgerekend 4 eurocent. Daarop gingen scholieren en studenten de barricades op.

Vrijdag was de meest grimmige dag van de protesten. Vanwege het geweld zijn alle metrostations in de stad gesloten. Die blijven dit weekend dicht.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen