Overslaan en naar de inhoud gaan

Concert Rieu definitief afgelast vanwege heftige rellen

Geplaatst opzaterdag 19 oktober 2019 - 21:22

Het concert van André Rieu in Santiago gaat zaterdagavond definitief niet door. In de hoofdstad van Chili geldt de noodtoestand vanwege heftige protesten.

"We betreuren het ten zeerste dat we, vanwege het opschorten van alle massa-evenementen, het concert van vanavond in Santiago, Chili, moeten annuleren. We wilden graag een avond vol vreugde doorbrengen met ons geliefde publiek", schrijft André Rieu op Twitter.

Hevige rellen
De demonstratie liep volledig uit de hand. Zo'n zestien bussen gingen in vlammen op, winkels werden geplunderd en een tiental metrostations, het hoofdkantoor van een energiebedrijf en een bankfiliaal werden in brand gestoken.

Afgelast
Als gevolg van de noodtoestand zijn alle grote evenementen in de Chileense hoofdstad afgelast. Ook het concert van André Rieu van zaterdagavond gaat niet door. Dat werd zaterdag om 19:30 uur (Nederlandse tijd) definitief bekendgemaakt.

Er wordt nog bekeken of het concert dat gepland staat voor zondagavond wel door kan gaan.

Lees ook: Concert André Rieu onzeker vanwege noodtoestand Santiago

Video: AFPTV

Reisadvies
Het reisadvies voor Chili is iets aangescherpt vanwege de noodtoestand in Santiago. Nederlanders die in Chili zijn, doen er goed aan hun thuisbasis te laten weten hoe het met ze gaat, zegt het ministerie. De Nederlandse ambassade in het Zuid-Amerikaanse land volgt de situatie op de voet.

Grote ongelijkheid
Chili is een van de rijkste landen in Latijns-Amerika, al kent het land ook een grote ongelijkheid tussen arm en rijk. De kosten van levensonderhoud staan hoog op de politieke agenda. De onrust begon toen de regering twee weken geleden de prijzen van het metrokaartje verhoogde van 800 naar 830 peso's, een stijging van omgerekend 4 eurocent. Daarop gingen scholieren en studenten de barricades op.

Vrijdag was de meest grimmige dag van de protesten. Vanwege het geweld zijn alle metrostations in de stad gesloten. Die blijven dit weekend dicht.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen