Overslaan en naar de inhoud gaan

Concert Rieu definitief afgelast vanwege heftige rellen

Geplaatst opzaterdag 19 oktober 2019 - 21:22

Het concert van André Rieu in Santiago gaat zaterdagavond definitief niet door. In de hoofdstad van Chili geldt de noodtoestand vanwege heftige protesten.

"We betreuren het ten zeerste dat we, vanwege het opschorten van alle massa-evenementen, het concert van vanavond in Santiago, Chili, moeten annuleren. We wilden graag een avond vol vreugde doorbrengen met ons geliefde publiek", schrijft André Rieu op Twitter.

Hevige rellen
De demonstratie liep volledig uit de hand. Zo'n zestien bussen gingen in vlammen op, winkels werden geplunderd en een tiental metrostations, het hoofdkantoor van een energiebedrijf en een bankfiliaal werden in brand gestoken.

Afgelast
Als gevolg van de noodtoestand zijn alle grote evenementen in de Chileense hoofdstad afgelast. Ook het concert van André Rieu van zaterdagavond gaat niet door. Dat werd zaterdag om 19:30 uur (Nederlandse tijd) definitief bekendgemaakt.

Er wordt nog bekeken of het concert dat gepland staat voor zondagavond wel door kan gaan.

Lees ook: Concert André Rieu onzeker vanwege noodtoestand Santiago

Video: AFPTV

Reisadvies
Het reisadvies voor Chili is iets aangescherpt vanwege de noodtoestand in Santiago. Nederlanders die in Chili zijn, doen er goed aan hun thuisbasis te laten weten hoe het met ze gaat, zegt het ministerie. De Nederlandse ambassade in het Zuid-Amerikaanse land volgt de situatie op de voet.

Grote ongelijkheid
Chili is een van de rijkste landen in Latijns-Amerika, al kent het land ook een grote ongelijkheid tussen arm en rijk. De kosten van levensonderhoud staan hoog op de politieke agenda. De onrust begon toen de regering twee weken geleden de prijzen van het metrokaartje verhoogde van 800 naar 830 peso's, een stijging van omgerekend 4 eurocent. Daarop gingen scholieren en studenten de barricades op.

Vrijdag was de meest grimmige dag van de protesten. Vanwege het geweld zijn alle metrostations in de stad gesloten. Die blijven dit weekend dicht.

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een coole airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de coole airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen