Overslaan en naar de inhoud gaan

'Concept elektrische auto kan zo naar VDL Nedcar in Born'

Geplaatst opzondag 9 juni 2019 - 11:15

VDL Nedcar in Born is volgens Christian Steinborn van autofabriek e.Go in Aken een prima plek om in de toekomst elektrische auto's te produceren.

De fabriek, net over de grens in Duitsland, ligt op enkele tientallen kilometers van VDL Nedcar.

Nedcar
"Ik geloof dat de vraag snel naar elektrische auto's snel zal toenemen. Het wordt dus ook steeds meer een optie voor VDL Nedcar om elektrische auto’s te gaan maken", zegt Steinborn van de autofabriek. De fabriek in Aken heeft een concept ontwikkeld waarbij de productielijn zo naar elders verplaatst kan worden. Want de capaciteit in Aken is maximaal 30.000 voertuigen per jaar. "We kunnen makkelijk met ons concept naar Born toe of naar elders in de wereld."

Elektrisch
Over tien tot vijftien jaar rijden er waarschijnlijk geen diesel- en benzineauto's meer rond. De auto's gaan in de ban omdat fossiele brandstoffen slecht zouden zijn voor het klimaat. Daarom zal de vraag naar elektrische auto’s fors stijgen. Alleen is de prijs ervan nog hoog. Gemiddeld kost een elektrische auto nu nog ruim 30.000 euro. Om voor een doorbraak te zorgen, is er nu dus een goedkope milieuvriendelijke auto op de markt.

16.000 euro​
Het nieuwe model, de e.Go, is relatief voordelig. De auto is vanaf 16.000 euro verkrijgbaar, maar hij heeft als nadeel dat de accu maar ruim 100 kilometer mee kan voordat hij leeg is.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen