Overslaan en naar de inhoud gaan

'Concept elektrische auto kan zo naar VDL Nedcar in Born'

Geplaatst opzondag 9 juni 2019 - 11:15

VDL Nedcar in Born is volgens Christian Steinborn van autofabriek e.Go in Aken een prima plek om in de toekomst elektrische auto's te produceren.

De fabriek, net over de grens in Duitsland, ligt op enkele tientallen kilometers van VDL Nedcar.

Nedcar
"Ik geloof dat de vraag snel naar elektrische auto's snel zal toenemen. Het wordt dus ook steeds meer een optie voor VDL Nedcar om elektrische auto’s te gaan maken", zegt Steinborn van de autofabriek. De fabriek in Aken heeft een concept ontwikkeld waarbij de productielijn zo naar elders verplaatst kan worden. Want de capaciteit in Aken is maximaal 30.000 voertuigen per jaar. "We kunnen makkelijk met ons concept naar Born toe of naar elders in de wereld."

Elektrisch
Over tien tot vijftien jaar rijden er waarschijnlijk geen diesel- en benzineauto's meer rond. De auto's gaan in de ban omdat fossiele brandstoffen slecht zouden zijn voor het klimaat. Daarom zal de vraag naar elektrische auto’s fors stijgen. Alleen is de prijs ervan nog hoog. Gemiddeld kost een elektrische auto nu nog ruim 30.000 euro. Om voor een doorbraak te zorgen, is er nu dus een goedkope milieuvriendelijke auto op de markt.

16.000 euro​
Het nieuwe model, de e.Go, is relatief voordelig. De auto is vanaf 16.000 euro verkrijgbaar, maar hij heeft als nadeel dat de accu maar ruim 100 kilometer mee kan voordat hij leeg is.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Mediaraad
Uitgelicht
Vijf vacatures Mediaraad L1

Ben jij gek op nieuws en cultuur? Liefde voor Limburg? Meld je dan aan voor onze mediaraad. Praat mee over wat L1 doet online, op radio en op tv.

De mediaraad van L1 zoekt nieuwe leden voor de volgende vijf stromingen: gehandicapten, jongeren, sport, vrouwenorganisaties, welzijn en zorg.

Meer info over de Mediaraad
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen