Overslaan en naar de inhoud gaan

'Concept elektrische auto kan zo naar VDL Nedcar in Born'

Geplaatst opzondag 9 juni 2019 - 11:15

VDL Nedcar in Born is volgens Christian Steinborn van autofabriek e.Go in Aken een prima plek om in de toekomst elektrische auto's te produceren.

De fabriek, net over de grens in Duitsland, ligt op enkele tientallen kilometers van VDL Nedcar.

Nedcar
"Ik geloof dat de vraag snel naar elektrische auto's snel zal toenemen. Het wordt dus ook steeds meer een optie voor VDL Nedcar om elektrische auto’s te gaan maken", zegt Steinborn van de autofabriek. De fabriek in Aken heeft een concept ontwikkeld waarbij de productielijn zo naar elders verplaatst kan worden. Want de capaciteit in Aken is maximaal 30.000 voertuigen per jaar. "We kunnen makkelijk met ons concept naar Born toe of naar elders in de wereld."

Elektrisch
Over tien tot vijftien jaar rijden er waarschijnlijk geen diesel- en benzineauto's meer rond. De auto's gaan in de ban omdat fossiele brandstoffen slecht zouden zijn voor het klimaat. Daarom zal de vraag naar elektrische auto’s fors stijgen. Alleen is de prijs ervan nog hoog. Gemiddeld kost een elektrische auto nu nog ruim 30.000 euro. Om voor een doorbraak te zorgen, is er nu dus een goedkope milieuvriendelijke auto op de markt.

16.000 euro​
Het nieuwe model, de e.Go, is relatief voordelig. De auto is vanaf 16.000 euro verkrijgbaar, maar hij heeft als nadeel dat de accu maar ruim 100 kilometer mee kan voordat hij leeg is.

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen