Overslaan en naar de inhoud gaan

Compoundschutter Schloesser wint wereldbekerfinale

Geplaatst opvrijdag 6 september 2019 - 18:38

Handboogschutter Mike 'Mr. Perfect' Schloesser heeft vrijdag in het Russische Moskou de wereldbekerfinale gewonnen.

De compoundspecialist uit Weustenrade rekende, na eerst de kwartfinale en halve finale in zijn voordeel te hebben beslecht, in de finale af met Braden Gellenthien: 147-144.

Zware kluif
De beste acht schutters moesten vrijdag in Rusland uitmaken wie er met de titel aan de haal zou gaan. In de kwartfinale had Schloesser niet al te veel moeite met zijn Slowaakse opponent Jozef Bosansky (149-143). In de halve finale stuitte Schloesser op de Rus Anton Bulaev en dat bleek een beduidend zwaardere kluif; met 149-148 bleek het een close call in het voordeel van de Limburger.

Missers
De Amerikaan Gellenthien bleek vervolgens Schloessers tegenstander in de finale; geen verrassing, aangezien Gellenthien de mondiale nummer één op de compound-wereldranking is. Schloesser, de nummer twee op die wereldranking, greep al snel een minimale voorsprong, maar maakte na twee missers van de Amerikaan in het vierde end écht het verschil. In het vijfde en laatste end waren bleef Gellenthien opnieuw niet foutloos en dus kon Schloesser de teugels enigszins laten vieren én de titel grijpen: 147-144.

Wijler
Vorig jaar strandde Schloesser bij de wereldbekerfinale nog in de kwartfinale. Recurvespecialist Steve Wijler uit Horn komt eveneens in Moskou in actie. Hij staat zaterdag in de kwartfinale tegenover de Brabander Sjef van den Berg.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen