Overslaan en naar de inhoud gaan

Componist gewipt LVK-lied wil excuses

Geplaatst opvrijdag 23 december 2016 - 21:43

Componist Job van Hoof wil excuses van de organisatie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer.

Het door Van Hoof gecomponeerde nummer Vastelaovend guf vleugels werd donderdag door de leiding van het LVK uit de competitie gehaald. Het nummer zou een kopie zijn van een liedje van de Amerikaanse band Flogging Molly.

Intro's
Hoewel vooral de intro's van de nummers veel op elkaar lijken, is Van Hoof is het absoluut niet met de beschuldiging eens. Hij voelt zich in zijn eer en goede naam aangetast, vooral door de bewering dat hij bewust nummers van anderen kopieert.

Tekstschrijver
Eerder eiste ook tekstschrijver Quirien van Haelen al een rectificatie door het LVK-bestuur. Het liedje Vastelaovend guf vleugels wordt gezongen door Patrick Roger en was ingestuurd namens Herkenbosch. Het haalde de halve finale, maar werd deze week dus gediskwalificeerd.

Geen plagiaat
De Limburgse componist Mark Pütz is het niet eens met de conclusies van het LVK-bestuur. "De makers van het liedje gebruiken een traditional, maar dat is nog geen plagiaat", zei hij bij Dennis & Tim op L1 Radio.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf en Vastelaovend in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Quinn Hansen en Sven Schroeten Buuttekampioenen 2015
Jury LVK begonnen met beoordelen van inzendingen
Het publiek tijdens de LVK-finale van 2011
LVK waarschuwt artiesten voor oplichter
Organisatie LVK waakzaam bij finale in Rodahal
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen