Overslaan en naar de inhoud gaan

Componist gewipt LVK-lied wil excuses

Geplaatst opvrijdag 23 december 2016 - 21:43

Componist Job van Hoof wil excuses van de organisatie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer.

Het door Van Hoof gecomponeerde nummer Vastelaovend guf vleugels werd donderdag door de leiding van het LVK uit de competitie gehaald. Het nummer zou een kopie zijn van een liedje van de Amerikaanse band Flogging Molly.

Intro's
Hoewel vooral de intro's van de nummers veel op elkaar lijken, is Van Hoof is het absoluut niet met de beschuldiging eens. Hij voelt zich in zijn eer en goede naam aangetast, vooral door de bewering dat hij bewust nummers van anderen kopieert.

Tekstschrijver
Eerder eiste ook tekstschrijver Quirien van Haelen al een rectificatie door het LVK-bestuur. Het liedje Vastelaovend guf vleugels wordt gezongen door Patrick Roger en was ingestuurd namens Herkenbosch. Het haalde de halve finale, maar werd deze week dus gediskwalificeerd.

Geen plagiaat
De Limburgse componist Mark Pütz is het niet eens met de conclusies van het LVK-bestuur. "De makers van het liedje gebruiken een traditional, maar dat is nog geen plagiaat", zei hij bij Dennis & Tim op L1 Radio.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf en Vastelaovend in Limburg.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Jury LVK begonnen met beoordelen van inzendingen
Het publiek tijdens de LVK-finale van 2011
LVK waarschuwt artiesten voor oplichter
Organisatie LVK waakzaam bij finale in Rodahal
Spik en Span winnen LVK 2015
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen