Overslaan en naar de inhoud gaan

Componist gewipt LVK-lied wil excuses

Geplaatst opvrijdag 23 december 2016 - 21:43

Componist Job van Hoof wil excuses van de organisatie van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer.

Het door Van Hoof gecomponeerde nummer Vastelaovend guf vleugels werd donderdag door de leiding van het LVK uit de competitie gehaald. Het nummer zou een kopie zijn van een liedje van de Amerikaanse band Flogging Molly.

Intro's
Hoewel vooral de intro's van de nummers veel op elkaar lijken, is Van Hoof is het absoluut niet met de beschuldiging eens. Hij voelt zich in zijn eer en goede naam aangetast, vooral door de bewering dat hij bewust nummers van anderen kopieert.

Tekstschrijver
Eerder eiste ook tekstschrijver Quirien van Haelen al een rectificatie door het LVK-bestuur. Het liedje Vastelaovend guf vleugels wordt gezongen door Patrick Roger en was ingestuurd namens Herkenbosch. Het haalde de halve finale, maar werd deze week dus gediskwalificeerd.

Geen plagiaat
De Limburgse componist Mark Pütz is het niet eens met de conclusies van het LVK-bestuur. "De makers van het liedje gebruiken een traditional, maar dat is nog geen plagiaat", zei hij bij Dennis & Tim op L1 Radio.

Meer carnavalsnieuws? Kijk dan ook op L11 Alaaf en Vastelaovend in Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Quinn Hansen en Sven Schroeten Buuttekampioenen 2015
Jury LVK begonnen met beoordelen van inzendingen
Het publiek tijdens de LVK-finale van 2011
LVK waarschuwt artiesten voor oplichter
Organisatie LVK waakzaam bij finale in Rodahal
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen